Advertorial

Reis af naar het Hoge Noorden en geniet van het gezellige Groningen

Reis af naar het Hoge Noorden en geniet van het gezellige Groningen

Ze zeggen toch altijd: ‘Er gaat niets boven Groningen’? Nou, dat klopt. Hop in de trein en reis af naar het gezelligste plekje in het noorden.

Van musea tot lekker eten, van shoppen tot een lekkere wandeling: deze stad heeft het allemaal.

Cultuur snuiven
Als je het NS station uitloopt, sta je letterlijk midden in de stad en zo pal voor het Groninger Museum. Voor de cultuurliefhebbers een echte aanrader (en fijn als je eens wat anders wil doen dan shoppen). Je loopt dan ook gemakkelijk de stad in om de leukste plekjes te verkennen.

Shoppen tijdens het cityhoppen
Je kunt in Groningen ook heerlijk shoppen en eten. De stad heeft een winkelstraat met de meeste verrassingen. Zo vind je in de Folkingestraat een aantal leuke kleding- en sieradenzaakjes en genoeg eettentjes om je honger te stillen. Heb je groene vingers en hou je van planten? Vergeet dan zeker niet om bij Holtbar langs te gaan. Aandacht voor mooie merken, design en duurzame producten staan centraal in deze concept store. Rust na een dag shoppen lekker uit bij het Noorderplantsoen en sluit de dag af Smaeck, een paradijs voor fijnproevers. Het is heel simpel; lekker eten en heerlijke wijnen voor een eerlijke prijs, zonder poespas.

Wil je niet teveel uitzoeken, niet nadenken maar toch niks missen. Volg dan onderstaande route.

A: Beginpunt: Station Groningen
B: Groninger Museum
C: Le Souk
D: Cafe-Restaurant ‘De Uurwerker’
E: HOLTBAR concept store
F: Stadspark Noorderplantsoen
G: Restaurant ‘Da Vinci’
H: Het Concerthuis
I: Stardust
J: Eindpunt: Station Groningen

Een lijst vol parels
Voor nog meer leuke adressen in Groningen kun je kijken op nsfavourites.nl. In dit blog heeft NS de fijnste plekjes voor je op een rijtje gezet. En niet alleen Groningen, maar noem een stad waar je een dagje naartoe zou willen en je zit gebeiteld. Geschreven door locals en de leukste bloggers van Nederland. Onder het kopje ‘food’, ‘cultuur’ of ‘shopping’ vind je de leukste tips. Daarnaast biedt NS hier ook handige stedengidsen; de cityguides die bomvol leuke adressen voor jouw favoriete stad staan. En dat vinden wij dan weer hartstikke handig.

Hop van hoogtepunt naar hoogtepunt
Na het succes van vorig jaar zijn LINDA. & NS terug met Cityhoppen met LINDA.tv en de leukste stedentrips door Nederland. We zijn afgelopen vrijdag begonnen met Groningen, maar ook Haarlem, Leiden, Den Bosch, Breda, Nijmegen en Zwolle worden de komende weken bezocht. En daarbij kunnen we jouw tips goed gebruiken. Want zeg nou zelf: in jouw woonplaats heb je vast een favoriete hotspot. En die parel willen wij dolgraag weten. Zit er bij jou om de hoek nog een relatief onbekend museum? Bezit jouw woonplaats de beste traiteur? Of biedt jouw buuf een unieke workshop aan? Laat jouw favoriete adresje achter in de comments en maak daarmee kans op twee 2e klas NS Dagkaarten.

ADVERTORIAL | CITYHOPPEN MET LINDA. & NS

Foto: NS / LINDA.

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer Cityhoppen met LINDA. & NS

Waarom je absoluut een dagje naar het gezellige Nijmegen wilt
Advertorial

Waarom je absoluut een dagje naar het gezellige Nijmegen wilt

Brabantse gezelligheid, maar dan in Gelderland: dat vind je alleen in Nijmegen. Deze leuke stad aan de Waal is dan ook perfect voor een dagje vakantie in eigen land. 

Meest gelezen

Lees dit ook even

Please update your browser