Advertorial

In de polonaise langs al deze toffe adressen in Den Bosch

In de polonaise langs al deze toffe adressen in Den Bosch

We weten allemaal: voor een flinke dosis gezelligheid moeten we naar het zuiden afreizen. Pak de trein richting Den Bosch en je weet zeker dat je goed zit. 

Want als er één stad is waar gezelligheid bovenaan de belangenlijst prijkt, dan is het ‘s-Hertogenbosch wel.

Uiteraard een Bossche Bol
Beginnen (én eindigen) doe je bij banketbakkerij Jan de Groot, waar je de lekkerste Bossche Bollen van de hele stad krijgt. Aan het begin van de dag ga je hier langs om voor jezelf een bol te scoren en op de terugweg naar het station ga je weer langs. Maar dan voor een goed gevulde ‘doggy-bag’ om mee naar huis te nemen.

Hop, hop, shop, shop
Buik vol? Dan kan het shoppen beginnen. Wat je zeker niet mag overslaan is VanDaan, waar je altijd wel een cadeautje voor iémand vindt. Wandel daarna verder naar Koekwaus, een conceptstore van twee leuke zussen met een hele inspirerende stijl.

Alweer trek
Van al dat wandelen krijgen we natuurlijk enorme trek, tijd voor een lekkere lunch. Dan moet je bij DIT zijn, verreweg de populairste lunchplek van de stad. Het is er altijd gigadruk en reserveren kan je er niet, dus als je verzekerd wilt zijn van een plekje, wees er dan een beetje op tijd bij.

De PC Hooftstraat op z’n Brabants
Wandel na je lunch verder naar de Verwerstraat, die je kunt vergelijken met de Amstersamse PC Hooftstraat, maar dan op z’n Brabants. Hier kun je je wel een tijdje vermaken. Stap bijvoorbeeld even binnen bij Robbies, een mini-warenhuis en lunchroom in één. Perfect voor een middagkoffie. En dan mensen, dan zijn we wel weer uitgewinkeld. Hoogste tijd voor wijn.

Een drankje of twee (of drie) 
Die scoor je op De Korte Putstraat, waar het zo aan het eind van de dag gonst van de gezellige Brabantse praatjes op de gezellige terrassen. Neem een drankje of twee (of drie) en ga dan door naar Deeg, een fantastische pizzatent waar je je eigen deeg kunt uitkiezen. Ben je dan nog steeds niet klaar met de dag, dan kun je aftoppen in de Verkadefabriek, waar je niet alleen kunt eten, maar ook naar de film en het theater kunt gaan.

Alle hotspots op een rijtje
Natuurlijk vind je veel meer in Den Bosch dan alleen Bossche bollen en gezellige straten. Daarom heeft NS een blog vol tips voor een dagje uit: nsfavourites.nl. Geschreven door locals en de leukste bloggers van Nederland. Onder het kopje ‘food’, ‘cultuur’ of ‘shopping’ vind je de allerbeste tips. Daarnaast biedt NS hier ook handige stedengidsen; de cityguides die bomvol leuke adressen staan.

Een serie om te volgen
Ben je op zoek naar hotspots in andere steden, bekijk dan ook de andere afleveringen van Cityhoppen met LINDA.tv, bijvoorbeeld die van Rotterdam. Volg de serie ook de komende weken voor leuke plekken in heel veel steden.

Winnen
Weet je zelf nog een hotspot die wij gemist hebben? Deel deze plek met ons onder dit bericht en maak daarmee kans op twee 2e klas NS Dagkaarten.

Wil je niets missen in Den Bosch en niet hoeven nadenken, volg dan onderstaande route vanaf beginpunt A: NS station Den Bosch.

ADVERTORIAL | CITYHOPPEN MET LINDA. & NS

Bron: NS / LINDA. | Foto: NS / LINDA.

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer Cityhoppen met LINDA. & NS

Waarom je absoluut een dagje naar het gezellige Nijmegen wilt
Advertorial

Waarom je absoluut een dagje naar het gezellige Nijmegen wilt

Brabantse gezelligheid, maar dan in Gelderland: dat vind je alleen in Nijmegen. Deze leuke stad aan de Waal is dan ook perfect voor een dagje vakantie in eigen land. 

Meest gelezen

Lees dit ook even

Please update your browser