Advertorial

Heerlijk Haarlem: dit zijn dé hotspots van Nederlands fijnste winkelstad

Heerlijk Haarlem: dit zijn dé hotspots van Nederlands fijnste winkelstad

Haarlem heeft alles. Een mooi oud centrum, winkels te over en oneindig veel restaurants en bars. De vraag is alleen: waar te beginnen tussen al dit leuks? 

Nou, een goed begin is een rit met de trein. Vanuit het station loop je namelijk zó de stad in.

Shopstad
Haarlem is een echte winkelstad, dus alleen al met shoppen kun je je er een hele dag vermaken. Neem bijvoorbeeld de Kleine Houtstraat. Misschien niet de bekendste straat van de stad, maar wel een hele knusse. Zo vind je hier bijvoorbeeld Number 9, een mooie kledingwinkel met een stijlvolle collectie voor mannen en vrouwen. Echt even binnenlopen dus.

Inleveren en meenemen
Vergeet tijdens het shoppen ook Stijlloods niet over te slaan. Bij deze vintage heaven kun je eindeloos rondstruinen op zoek naar een tweedehands parel. Het leuke is: je mag ook zelf spullen inbrengen. Kun je meteen zonder schuldgevoel weer iets nieuws op de kop tikken.

A coffee a day
Een stedentrip zonder koffie, is geen geslaagde trip, dus leg vooral even aan bij Native. Een fijn koffietentje met heerlijke biologische dingetjes om te eten. Bevalt dat gezonde gedeelte je wel? Dan zit je voor de lunch (of avondeten) ook goed bij SLA, waar je – jawel – heerlijke salades voorgeschoteld krijgt. Ontbijten kun je hier trouwens ook. Ideaal, want het ligt op de weg van het station naar de stad.

Oude V&D-pand
Vergeet tijdens aan dagje Haarlem ook niet langs Gather te gaan, een verzamelplaats voor ambachten, kunst en heerlijk eten en drinken. Gather zit in het oude, monumentale V&D-pand en is alleen al daarom de moeite van het bezoeken waard. Begint de maag daarna al te rommelen? Toog dan naar de Roast Chicken Bar op de gezellige Turfmarkt.

Kippetje
In deze zaak kun je lunchen en ontbijten (het gepocheerde eitje met avocado is om je vingers bij af te likken), maar ook geweldig dineren. De stoere bar zelf is al fantastisch, om over de biologische kippen en frieten nog maar te zwijgen. De dag afsluiten doe je tot slot bij Uiltje Bar, een toffe tent waar eigen bier wordt gebrouwen. Maar een wijntje bestellen, kan er ook gewoon.

Zoveel meer
Denk je nu: ‘maar er is zoveel meer te doen in Haarlem dan alleen dit’, dan heb je helemaal gelijk. En precies om die reden heeft NS een blog vol tips voor een lekker dagje uit gelanceerd: nsfavourites.nl. Geschreven door locals en de leukste bloggers van Nederland. Nou, dan weet je over het algemeen wel dat het snor zit met die aanbevelingen.

Delen en winnen maar
Ook wel geïnteresseerd in andere stedentrips, dan is de hele reeks Cityhoppen met LINDA.tv. wel wat voor jou. Hierin worden de leukste steden van Nederland belicht. En heb je nou zelf nog een hotspot in jouw woonplaats waarvan je vindt dat mensen hier absoluut van op de hoogte zouden moeten zijn, deel deze plek dan onder dit bericht. Maak je ook nog eens kans op twee 2e klas NS Dagkaarten.

Wil je niets missen in Haarlem en niet hoeven nadenken, volg dan onderstaande route van het station bij A.

 

ADVERTORIAL | CITYHOPPEN MET LINDA. & NS

Bron: NS | Foto: NS

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer Cityhoppen met LINDA. & NS

Waarom je absoluut een dagje naar het gezellige Nijmegen wilt
Advertorial

Waarom je absoluut een dagje naar het gezellige Nijmegen wilt

Brabantse gezelligheid, maar dan in Gelderland: dat vind je alleen in Nijmegen. Deze leuke stad aan de Waal is dan ook perfect voor een dagje vakantie in eigen land. 

Meest gelezen

Lees dit ook even

Please update your browser