Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

LINDA.ATELIER

Zo maak je Instagram-waardige foto's van het Amsterdam Light festival

Zo maak je Instagram-waardige foto's van het Amsterdam Light festival

De lichtkunstwerken die je tijdens Amsterdam Light Festival in en langs het water ziet, zijn plaatjes. Voor mensen die niet weten hoe je daar nou mooie foto’s van maakt: er is hoop.

| Vera Jansen

Marianne Hope, welteverstaan. Deze topfotograaf leert het je on the spot in een onwijs toffe workshop.

Hoppa, aan de slag
Waarom-ie zo leuk is? Omdat je een uur theorieles krijgt en daarna meteen aan de slag gaat op het festival. Boter bij de vis, wij houden ervan. Marianne Hope ook trouwens, en die kan het weten. Met bijna 100.000 volgens op Instagram is ze niet zomaar iemand die leuk plaatjes kan schieten. Met deze workshop tijdens het Amsterdam Light Festival krijgen deelnemers een unieke kans de kunst bij Marianne af te kijken (als het licht aan is natuurlijk) en haar alles te vragen over fotograferen met je mobiele telefoon.

Zesde editie
Op 30 november gaat de zesde editie van het festival van start en verandert Amsterdam weer in het grootste openlichtmuseum ter wereld, met kunstwerken die zowel water als land verlichten. Het thema van dit jaar is Existential; wat verbindt mensen, en welke rol speelt licht hierin. Maar zonder donker is er geen licht, en zou Amsterdam Light Festival niet kunnen bestaan. Hoewel het donker dus vaak als negatief gezien wordt, heb je misschien juist wél goede herinneringen aan de duisternis… kamperen onder de sterren, filmkijken bij kaarslicht. En juist om díe ‘dark side’ draait deze workshopactie.

Doe mee en win
Wil jij het Amsterdam Light Festival eens met andere ogen bekijken en naar huis gaan met een hoofd vol inspiratie en een telefoon die barst van de prachtige plaatjes?  Upload een foto op Instagram waarin je door het gebruik van licht, of juist de afwezigheid daarvan, jouw ‘dark side’ laat zien. Gebruik daarbij de hashtag: #nolightwithoutdarknessALF en tag het festival (@amsterdamlightfestival). Marianne Hope zal een zeer select groepje winnaars kiezen op basis van de foto’s dus leef je uit.

Waar en wanneer? Hier
De workshop wordt op 16 december gehouden, in het Artist Cafe op de nieuwe landexpositie van Amsterdam Light Festival. Deze zal van 14 december tot en met 7 januari plaatsvinden op het Marineterrein Amsterdam, de waterexpositie is van 30 november t/m 21 januari 2018.

LINDA.ATELIER wordt georganiseerd door LINDA. & NESTLÉ L’ATELIER.

SNACKS | LIFESTYLE | LINDA.ATELIER

Foto: Amsterdamse designcollectief VOUW

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer LINDA.ATELIER

Van tevoren niet gedacht, maar zij maakten hun eigen kleed van schapenvacht
Advertorial

Van tevoren niet gedacht, maar zij maakten hun eigen kleed van schapenvacht

Dat het buiten pijpenstelen regende, hadden de winnaars van de workshop vachtvilten niet in de gaten. Zij waren druk bezig met het bewateren, rollen en plukken van hun eigen stuk schapenvacht, en dat allemaal onder het genot van een heerlijk stuk chocolade van NESTLÉ L'ATELIER.

Ringen maken een makkie? De workshop edelsmeden bewijst het tegendeel
Advertorial

Ringen maken een makkie? De workshop edelsmeden bewijst het tegendeel

Altijd al een keer een eigen sieraard willen maken? De negen vrouwen die zich inschreven voor onze workshop edelsmeden ook. Maar dat viel best nog even tegen. 

Deze geluksvogels wonnen een workshop en maakten hun eigen leren tas
Advertorial

Deze geluksvogels wonnen een workshop en maakten hun eigen leren tas

Weet je nog? Die toffe actie van LINDA. en NESTLÉ L’ATELIER? Je kon een workshop winnen om je eigen leren tas te maken. Deze drie geluksvogels vielen in de prijzen en lopen nu rond met hun unieke, zelfgemaakte tasje.

Gezelligheid en héél veel chocolade tijdens workshop wandkleed weven
Advertorial

Gezelligheid en héél veel chocolade tijdens workshop wandkleed weven

Nooit van wandkleed weven gehoord? Dan moet je de foto's van deze workshop als de wiedeweerga eens even bekijken. Mind our words: dit ambacht is het nieuwe ontspannen. 

Lees dit ook even

Please update your browser