Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

oproep

Zijn we nou minder aardig geworden met z’n allen of lijkt dat maar zo?

Zijn we nou minder aardig geworden met z’n allen of lijkt dat maar zo?

We komen allemaal regelmatig mensen tegen die niet echt aardig doen. De caissière die geen gedag zegt in de supermarkt of iemand die je net niet voorliet in het verkeer. LINDAnieuws is op zoek naar jouw ervaringen.

| Elisa Heisen

Wanneer zag jij voor het laatst iemand die – op welke manier dan ook – geen rekening met jou hield? Of andersom: doe je zelf weleens onvriendelijk of kortaf tegen een ander?

Minder aardig

Bij 60 procent van de Nederlanders leeft het gevoel dat we de laatste jaren minder aardig zijn geworden, blijkt uit een recente peiling van onderzoeksbureau Ruigrok NetPanel 2018. Bijvoorbeeld in het verkeer, in de bus, op social media en in de supermarkt. We luisteren minder naar elkaar, zijn minder behulpzaam, minder vriendelijk, denken te veel aan onszelf, zijn sneller boos en houden minder rekening met elkaar.

Oproep

Herken je dit? Als je zelf zo’n situatie hebt meegemaakt, horen we heel graag je verhaal. Het maakt niet uit om wat voor dingen het gaat. Misschien liet iemand de deur voor je neus dichtvallen, of ging het om bumperkleven in het verkeer. Wat gebeurde er precies en waarom? Ben jij zelf ooit onaardig naar een ander? En is dit dan eenmalig of gebeurt het vaker? Mail jouw verhaal naar rubrieken@lindanieuws.nl.

Lees ook
Inwoners van rijke gemeenten vertonen vaker ‘huftergedrag’

NIEUWS | OPROEP

Bron: LINDAnieuws | Foto: ANP

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer oproep

Lees dit ook even

Please update your browser