Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

oproep

Ben je een dierbare verloren aan borstkanker, deel je verhaal met ons

Ben je een dierbare verloren aan borstkanker, deel je verhaal met ons

Oktober is de maand van borstkanker. Per dag overlijden er gemiddeld negen vrouwen door deze verschrikkelijke ziekte. En zij verdienen het om herdacht te worden.

| Laura van der Molen

In onze rubriek Monumentje geven we je daar de gelegenheid voor.

17.500 vrouwen

In Nederland krijgt één op de zeven vrouwen borstkanker, blijkt uit cijfers van Pink Ribbon. In 2017 werden er 17.500 diagnoses gesteld en er wordt geschat dat het aantal gevallen zal toenemen met 20.000 in 2020. Dat is een hoop, en elk geval is er één te veel.

Een blijvende herinnering 

Veel van jullie kennen iemand in zijn eigen familie of vriendengroep die is overleden aan de gevolgen van borstkanker. Vaak waren dit sterke en levenslustige personen, die werden ingehaald door de ziekte. Wij vinden dat al deze vrouwen (en mannen) het verdienen om herdacht te worden.

Deel je ode

Dus heb jij een dierbare die is overleden door de gevolgen van borstkanker en wil jij delen wat voor persoon diegene was voordat de ziekte gediagnosticeerd werd? Mail dan jouw ode van rond de 400 woorden en een mooie foto naar rubrieken@lindanieuws.nl o.v.v. Monumentje.

oproep borstkanker

SNACKS | OPROEP

Bron: LINDAnieuws / IKNL | Foto: Gettyimages

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer oproep

Lees dit ook even

Please update your browser