LINDA.meiden

Tutorial van Esmeé: shapen

Tutorial van Esmeé: shapen

Esmeé Helder (19) uit Groningen blogt voor LINDA.meiden over haar opleiding tot visagiste. Ze heeft een grote voorliefde voor make-up en houdt je wekelijks op de hoogte van wat ze heeft geleerd.  

Eén van de belangrijkste technieken als je het hebt over make-up, is shapen. Onder Nederlandse vrouwen was shapen nooit echt bekend, maar sinds Kim Kardashian een foto van zichzelf op Instagram zette waarom ze onder de witte en bruine concealerstrepen zat, begint het ook hier steeds meer een trend te worden. Ik ben er zelf dol op en vertel jullie er dan ook graag iets meer over.

Wat is shapen?
Shapen is het aanbrengen van schaduwen en highlights op het gezicht, waardoor je de natuurlijke vorm van je gezicht versterkt of zelf vormen creëert die er eigenlijk helemaal niet zijn. Door een donkere kleur aan te brengen nét iets onder het appeltje van je wang, krijg je een kaaklijn en jukbeenderen waar menig beroemdheid jaloers op is. Door een highlight aan te brengen op je jukbeenderen, versterk je dit effect.

Waar shape je mee?
Shapen kan met veel verschillende producten, zolang je maar gebruik maakt van minstens twee verschillende kleuren: eentje die minstens één tint lichter is dan je eigen huidskleur, en eentje die mintens één tint donkerder is dan je eigen huidskleur. Je kunt kiezen voor een crèmeproduct, zoals een foundation of een concealer, of voor een poederproduct zoals een bronzer en een highlighter.

Shapen, hoe doe je dat?
Wanneer je een crèmeproduct gebruikt, werkt shapen als volgt: nadat je je oneffenheden hebt weggewerkt met een concealer, zet je met je foundationkwast of met je vingers een paar strepen op je gezicht. Op je jukbeenderen, onder je open, op je voorhoofd en op je neusbrug zet je lichte strepen. Net onder je wang, aan de zijkanten van je neus en in de hoekjes op je voorhoofd zet je de donkere kleur. Vervolgens blend (vervagen/mengen) je dit en breng je hierna een dun laagje foundation aan in je eigen huidskleur. Wat overblijft is een subtiel, maar mooi geshaped effect.

Gebruik je een poederproduct, dan gaat het net even iets anders. Nadat je je foundation en gezichtspoeder hebt aangebracht, pak je een schuin afgesneden kwast en breng je een donkere kleur aan onder je wangen. Met de kwast of met je vingers blend je deze streep. Hetzelfde doe je bij de zijkanten van je neus en de hoekjes van je voorhoofd. Met een andere kwast (een blushkwast bijvoorbeeld) breng je een poederhighlighter aan op je jukbeenderen, je neusbrug en je cupidoboog. Het effect dat dit geeft is nét iets heftiger, maar daarom perfect voor een avondje uit.

DSC_1462

LINDA.MEIDEN

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer LINDA.meiden

Meest gelezen

Lees dit ook even

Please update your browser