LINDA.meiden

Tutorial van Esmeé: kwasten

Tutorial van Esmeé: kwasten

Esmeé Helder (19) uit Groningen blogt voor LINDA.meiden over haar opleiding tot visagiste. Ze heeft een grote voorliefde voor make-up en houdt je wekelijks op de hoogte van wat ze heeft geleerd.


Het aanschaffen van basics vind ik altijd vreselijk. Een mooi, nieuw jurkje of een paar torenhoge hakken? Daar geef ik zonder moeite geld aan uit, maar het kopen van een wit T-shirt of een jeans kan ik weken (zo niet maanden) lang uitstellen.Hetzelfde geldt eigenlijk voor kwasten: de basis van je make-up kit. Kwasten zijn altijd een rib uit je lijf, maar daar tegenover staat dat ze je hele leven lang mee gaan en je er prachtige make-up mee kunt aanbrengen. Toch doet ’t ergens wel pijn hoor, om een paar tientjes neer te leggen voor een kwast.

DSC_0165

Op de opleiding die ik doe, gebruiken we vooral veel kwasten van MAC, Tush en Franse visagiemerken. Aan dit soort kwasten hangt een behóórlijk prijskaartje, maar de kwaliteit is dan ook geweldig. De haren zijn zó zacht en doen geweldig hun werk.

DSC_0200

De afgelopen tijd heb ik veel kwasten gekocht, waarvan een aantal ook in mijn eigen dagelijkse routine zijn opgenomen. Zo kan ik niet meer zonder 168 van MAC, die geweldig is om je gezicht mee te shapen (shapen = het aanbrengen van schaduwen). Verder ben ik fan van nummer 116: de perfecte kwast om je blush mee aan te brengen.

Natuurlijk heb je, wanneer je alleen jezelf of af en toe een vriendin opmaakt, niet zo’n enorme hoeveelheid kwasten nodig. Een paar basics die altijd van pas komen zijn de platte oogschaduwkwast, de blendingkwast (om te zorgen dat kleuren mooi in elkaar over lopen), de blushkwast, de foundationkwast, de poederkwast en het wenkbrauwborsteltje.

DSC_0221

Naast kwasten heb je nog een heleboel tools om make-up mee aan te brengen. Een spons bijvoorbeeld, waarmee je foundation net even iets dekkender aan kan brengen. Of een poederdons, waarmee je zelfs het meest kleine glansje compleet weg krijgt. Toch zijn dit voor mij niet echte must haves, omdat ze vaak een wat onnatuurlijk resultaat geven.

Tsja, kwasten: ze kosten iets (wat zeg ik, ‘iets’, maak daar maar ‘heel veel’ van), maar wanneer je ze goed verzorgt heb je er heel lang plezier van. Tussendoor kun je brush cleanser gebruiken (o.a. te koop bij MAC) en eens per week was je ze in een badje van babyshampoo. Laat ze even drogen (nooit rechtop, dan komt er water in het handvat en valt de kwast uit elkaar) en alles ziet er weer uit als nieuw.

Volg Esmeé Helder ook op haar eigen blog: Fashion-Fever.nl 

LINDA.MEIDEN | BEAUTY

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer LINDA.meiden

Meest gelezen

Lees dit ook even

Please update your browser