LINDA.meiden

Tutorial van Esmeé: de perfecte wenkbrauw

Tutorial van Esmeé: de perfecte wenkbrauw

Esmeé Helder (19) uit Groningen blogt voor LINDA.meiden over haar opleiding tot visagiste. Ze heeft een grote voorliefde voor make-up en houdt je wekelijks op de hoogte van wat ze heeft geleerd. 

Wenkbrauwen. Ik ben er compleet door geobsedeerd. Dat was ik al voordat ik met mijn cursus tot visagiste begon, maar nu begint het al helemaal ongezonde vormen aan te nemen. Kon ik eerder naar een gesprekspartner kijken en denken ‘ah, leuk kapsel!’ of ‘welke kleur lipstick zou dat zijn?’, nu staar in non-stop naar de wenkbrauwen.

Het lijkt er op dat ik al láng niet meer de enige ben. Misschien komt het door de weelderige wenkbrauwen van Cara Delevingne (zie foto boven), maar de laatste tijd besteden wij meiden veel meer aandacht aan onze wenkbrauwen. We laten ze heel vol groeien (en tekenen er dan zelfs nog haartjes bij), óf we plukken ze compleet kaal. Ik kies zelf altijd liever voor een middenweg: een beetje epileren, een kammetje er doorheen halen en ze wat sterker aanzetten. Ik ben dol op wenkbrauwpoeder, maar heb op school geleerd dat je ook met potlood een prachtig resultaat kunt krijgen.

lindameiden1
Mijn musthaves voor de perfecte wenkbrauwen, van onder andere MAC, Tweezerman, Benefit en Make-Up Studio.

Mijn absolute musthave voor perfecte wenkbrauwen is de Tweezerman. ‘De Ferrari onder de pincetten’, noemen ze ‘m. Ik gebruik de mijne al vijf jaar, en hoewel hij nu wel een beetje begint te slijten, doet hij nog steeds prima z’n werk. Tweezerman pincetten worden door alle (top)visagisten gebruikt, en dat is zeker niet zonder reden.

lindameiden3
Mijn wenkbrauwen.

Naast mijn Tweezerman heb ik nog een bést goed bewaard geheim voor de perfecte wenkbrauwen: de Benefit Brow Bar. Helaas serveren ze bij deze bar geen cocktails, maar wel een pot gloeiend hete wax. Ik hoor het jullie denken: doet dat dan geen pijn? Nee, je voelt d’r helemaal niks van, en na afloop heb je een paar wenkbrauwen waar menig celebrity ‘U’ tegen zegt. Je vindt de Benefit Brow bar in een aantal Douglas filialen, waaronder die in de Amsterdamse Kalverstraat.

Volg Esmeé Helder ook op haar eigen blog: Fashion-Fever.nl

Foto Cara Delevingne: ANP

LINDA.MEIDEN | BEAUTY

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer LINDA.meiden

Meest gelezen

Lees dit ook even

Please update your browser