Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

LINDA.meiden

Spuiten en Slikken van de buis: 'Jongeren zijn tegenwoordig vooral online'

Spuiten en Slikken van de buis: 'Jongeren zijn tegenwoordig vooral online'

‘Spuiten en Slikken’ (BNNVARA) stopt op televisie. De omroep maakte vandaag bekend per direct te stoppen met het uitzenden van het programma, maar het gaat online verder.

| Anna Botic

Spuiten en Slikken wordt in de toekomst neergezet als een ‘educatief en interactief online platform gericht op het geven van voorlichting met betrekking tot sex en drugs.’

Spuiten en Slikken

Er zullen elke week nieuwe afleveringen op NPO3.nl en YouTube verschijnen. Afleveringen van drie webseries om precies te zijn: Emma’s Peepshow, gepresenteerd door Emma Wortelboer, De Seksmobiel door Jurre Geluk en Drugslab van Nellie Benner, Bastiaan Rosman en Dzifa Kusenuh. Ook worden er regelmatig nieuwe artikelen op de website gepubliceerd.

Jongeren online

Dat het programma is gestopt op televisie is niet zonder reden. Jurre Geluk, een van de huidige presentatoren van het programma, geeft aan dat jongeren tegenwoordig vaak op het internet te vinden zijn. “Dus daar willen wij ook zitten. We willen met Spuiten en Slikken niet alleen voorlichting geven over sex en drugs maar ook echt in contact staan met onze kijkers. Bij ons krijgen ze de vrijheid om hun verhaal te delen of om vragen te stellen die veel andere mensen niet durven te stellen. Wij staan echt open voor alles. Daar ben ik supertrots op.”

Eerste uitzending

Spuiten en Slikken werd in 2005 voor het eerst uitgezonden. Het werd toen gepresenteerd door Sophie Hilbrand, Filemon Wesselink en Sander Lantinga.

Lees ook
Deze vier BNNVARA-talenten zie je binnenkort ook bij ‘De Wereld Draait Door’

NIEUWS | LINDA.MEIDEN | TV | BEKEND

Bron: ANP | Foto: ANP

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer LINDA.meiden

Lees dit ook even

Please update your browser