Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

LINDA.meiden MONICA & ANNA

Anna en Monica reageren op alle ophef rondom hun stomende foto's

Anna en Monica reageren op alle ophef rondom hun stomende foto's

Anna Nooshin en Monica Geuze maken heel wat los met hun spannende fotoshoot in de nieuwe LINDA.meiden. Wij vroegen hen wat ze van alle commotie vinden.

| Tim van Erp

Anna: “Mensen willen altijd wat te zeggen hebben.”

Lees ook
Stomende fotoshoot Monica Geuze en Anna Nooshin nu te zien op Blendle

Hoe zijn de persoonlijke reacties die jullie hebben gekregen tot nu toe?
Monica: “Iedereen in mijn persoonlijke omgeving reageert eigenlijk hartstikke goed en vindt het mooie foto’s.”
Anna: “De meeste reacties vanuit mijn omgeving zijn positief, maar zoals verwacht zijn er ook mensen die het niet kunnen waarderen of niet begrijpen.”

Sommige mensen zijn inderdaad kritisch. “Ze doen dit alleen voor de aandacht”, “sex sells”…
Monica: “Ergens snap ik dat wel. Het is ook echt zo: sex just sells. Maar aan de andere kant: en wat dan nog?”
Anna: “Het is inderdaad ergens begrijpelijk, mensen willen altijd wat te zeggen hebben. Ik focus liever op de toffe reacties, die zijn er ook genoeg.”

Lees ook
Coen en Sander zijn van slag: ‘Rens Kroes, zien we daar nou jouw borst?’

Een enkeling had kritiek op het feit dat jullie allebei heteroseksueel zijn en ‘voor een fotootje doen alsof ze niet-hetero’ zijn. Hoe zien jullie dat?
Anna: “Ik hoor inderdaad van mensen dat zij vinden dat wij als heterovrouwen niet zoenend op de cover zouden mogen staan als er ook ‘echte’ lesbiennes zijn, die veel beter voor de LGBT-community kunnen staan. Ik vind dat je dan sowieso het hele doel van de shoot hebt gemist. Monica en ik willen met deze foto’s niet net doen alsof we op vrouwen vallen en we willen ook zeker niet doen alsof wij een boegbeeld zijn voor de LGBT-gemeenschap. Het is een uiting van vrijheid en het doorbreken van precíes dit soort vooroordelen. Je ‘mag’ als hetero-vrouw dit niet, je ‘mag’ dat wel… Daar willen we juist vanaf.”
Monica: “Mijn reactie op die kritiek is dat ik absoluut niet doe alsof ik niet hetero ben. Ik heb een relatie met een man en ben daar supergelukkig in, ik pretendeer niet dat ik biseksueel ben. Ik sta alleen écht voor het feit dat iedereen lekker moet doen waar hij of zij zin in heeft en dat mensen daar niet zo over moeten oordelen. Als iemand mij vraagt of ik zin heb om een dagje vette foto’s te schieten en ook nog eens wil zoenen met Anna Nooshin, dan heb ik daar absoluut heel veel zin in, ja.”

Bekijk ook de video
Monica Geuze en Anna Nooshin krijgen het behoorlijk heet… van elkaar

Reageren mensen ook verrast? “Joh, dit had ik niet van je verwacht?”
Monica: “Niet echt. Wel zijn ze soms verbaasd omdat het ineens is uitgebracht en ik er niet veel over verteld had. Maar ik heb niet echt gehoord dat mensen het totáál niet van me verwacht hadden.”
Anna: “Ja, continu, haha. Ook zoiets geks: mensen hebben vaak toch een bepaald idee over hoe je bent zonder je echt te kennen.”

Als je nog een keer zo’n shoot mag doen en je mag zelf kiezen met wie, wie zou dat dan worden?
Monica: “Taylor Hill!”
Anna: “Nog maar een keer Monica.”

Anna, we snappen jou heel goed. Maar we snappen Monica óók. Dit is model Taylor Hill:

😊

A post shared by Taylor Hill (@taylor_hill) on

Bekijk de backstagevideo en bestel LINDA.meiden 18 ‘MONICA & ANNA GEVEN GEEN FUCK OM HOKJES’, die vanaf dinsdag 5 september in de winkel ligt, hier. Of bekijk alle foto’s op Blendle.

NIEUWS | LINDA.MEIDEN | BEKEND | LINDA.MEIDEN MONICA & ANNA

Bron: LINDAnieuws | Foto: LINDA.meiden 18 Mick de Lint

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer LINDA.meiden MONICA &  ANNA

Lees dit ook even

Please update your browser