Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

LINDA.meiden 22 JALOERSE KRENGEN

Alisa (19) werd gestalkt: 'Hem willen ontmaskeren beheerste mijn leven'

Alisa (19) werd gestalkt: 'Hem willen ontmaskeren beheerste mijn leven'

In LINDA.meiden 22 ‘JALOERSE KRENGEN’ vertellen zes vrouwen over hun stalker die ze nu hebben of hebben gehad en hoe dit hun leven heeft beïnvloed.

| Joan Makenbach

Alisa (19), student HBO Business Studies, werd twee jaar via social media gestalkt. Wie het was, weet ze nog steeds niet.

Lees ook
Linda (41) werd gestalkt: ‘Hij vertelde mijn ouders dat ik hem met hiv had besmet’

Liefdesverklaringen en haatmails

“Elke dag werd ik via 23 Facebookaccounts en 15 Snapchat-profielen met berichten bestookt. Spierbundels met namen als Vinny Malone stuurden me liefdesverklaringen én haatmails. Maar aan hun woordgebruik en spelfouten herkende ik de stijl van mijn stalker: ‘Daan van Asvelt’.”

Panterjasje

“Niet dat ik deze Daan kende. Maar hij wist precies wat ik deed, wat ik aanhad en met wie ik omging. Hij kende mijn vriend, die hij berichten stuurde dat ik vreemdging. Hij mailde dat hij achter me had gezeten tijdens de talentenjacht op school of dat hij op hetzelfde feestje van vrienden was. Tot in detail beschreef hij het panterjasje dat ik daar droeg.”

Selfie

“Het werd pas echt bizar toen hij een foto stuurde die hij onmogelijk kon hebben – de selfie die ik die ochtend had gemaakt. Stomverbaasd was ik, toen twee uur later die foto in mijn inbox opdook met een ranzige opmerking erbij. Hij stuurde schermafbeeldingen van appjes met mijn moeder en vriend en deblokkeerde iedere keer vanuit mijn naam zijn Facebook-account – alsof hij mijn telefoon had gehackt.”

Jaloers

“Mijn stiefvader is politieagent en liet mijn iPhone uitlezen door de recherche. Ze konden niks ontdekken. Hem willen ontmaskeren beheerste mijn leven. Na twee jaar ging mijn relatie uit en stopte alles. Een jaar later stuurde hij een bericht dat hij al die tijd mijn ex moest hebben. Hij was jaloers en wilde zijn leven kapotmaken.”

In de nieuwe LINDA.meiden 22 ‘JALOERSE KRENGEN’ staan nog vijf meiden die over hun stalker vertellen. Lees hun verhaal in de LINDA.meiden 22 ‘JALOERSE KRENGEN of op Blendle (€).

NIEUWS | LINDA.MEIDEN | ALLES OVER LINDA. | LINDA.MEIDEN 22 JALOERSE KRENGEN

Bron: LINDA.meiden 22 'JALOERSE KRENGEN' | Foto: Koen Hauser

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer LINDA.meiden 22 JALOERSE KRENGEN

Lees dit ook even

Please update your browser