LINDA.meiden

Leven met een filter: knappe moeders op Instagram

Leven met een filter: knappe moeders op Instagram

We weten het allemaal, het leven is mooier met een filter. Maar wat zijn nu de mooiste Instagram accounts om te volgen? Elke week zetten we de meest inspirerende Instagrammers op een rij. Van de hotste surfbabes met bestemmingen waar we eindeloos jaloers van worden tot profielen waar je van gaat watertanden door de #foodporn.

| Emilie Sobels

Deze week beginnen we met de 29-jarige Isabel uit België, moeder van Jules en Jeanne. Neem een kijkje in de prachtig ingerichte kinderkamers van haar twee veel te hippe kinderen. We dronken een kop koffie met ‘r en vroegen haar naar haar leven op Instagram.

Wanneer bedacht je, ik moet mijn leven op Instagram delen?
Het is begonnen toen ik drie jaar geleden mijn eerste iPhone kocht. Het eerste jaar dacht ik er nog niet zo veel bij na. Ik nam foto’s en postte ze op Instagram. Sinds ik twee zomers geleden ook mijn blog startte, begon ik meer aandacht te besteden aan de foto’s.

Maak je foto’s met je telefoon of met een spiegelreflexcamera?
Alle foto’s die op Instagram verschijnen heb ik gemaakt met mijn iPhone.

linda2

Wat is jouw nummer 1 tip om een mooie foto te maken?
Licht. Natuurlijk licht. En liefst zoveel mogelijk.

Hoe lang doe je over het maken van een foto?
Niet erg lang. Als het interieurfoto’s zijn, zorg ik er natuurlijk wel voor dat alles netjes ligt. Heb ik ook meteen weer wat opgeruimd, een fijne win-win. Ik neem mijn foto’s met mijn telefoon, maar als er niet genoeg natuurlijk licht is voeg ik wat extra licht toe met de app ‘afterlight’. Daarna post ik de foto. Een paar minuutjes werk.

Wanneer weet jij: deze foto gaat op Instagram?
Simpel. Als het een foto is die ik mooi vind.

Heb je een tip voor moeders die dit ook willen?
Probeer je gevoel te volgen, wees trouw aan jezelf en je stijl en dan komt het goed.

Hoe zijn de reacties van andere moeders tot nu toe?
Tot nu toe heb ik nog geen echte slechte reacties gekregen. Wie mij niet leuk vindt, hoeft me maar te ontvolgen, denk ik dan.

Linda1

Organiseer je wel eens ’playdates’ met andere Instagram moeders?
Er zijn mensen met wie je een ‘klik’ hebt. Zelfde interesses, kindjes die even oud zijn… Die eerste ‘instameet’ was best spannend, maar ondertussen kennen we elkaar en zien we elkaar regelmatig. Soms met, soms zonder kinderen. Wat ik zo leuk vind is dat je mensen leert kennen die je anders niet zou ontmoeten. Deze zomer komt er bijvoorbeeld een insta-mama uit Engeland een bezoekje brengen en ga ik zelf ook afspreken in Zweden met een insta-friend. Zo wordt de wereld net dat ietsje kleiner. Het allerleukste wat Instagram voor mij gedaan heeft is dat ik Joke heb leren kennen, waarmee ik sinds deze week een zaakje uit de grond probeer te stampen. Met Monominiprints proberen we fijne prints aan te bieden: net een beetje anders maar vooral heel strak en simpel.

Emilie Sobels (26) is mede-oprichter en fashion director van online community Fashiolista, een van ’s werelds grootste mode platforms. Meestal on-the-go, maar altijd met haar iPhone in de ene en designertas in de andere hand, legt ze haar leven vast op Instagram. Elke week deelt ze haar favoriete Instagram ‘vondsten’ op LINDA.nieuws.

SNACKS | LINDA.MEIDEN

Bron: Mama Jules Jeanne

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer LINDA.meiden

Lees dit ook even

Please update your browser