LINDA.meiden

Hoe zit het nou: alles over het vertrek van Camila uit Fifth Harmony

Hoe zit het nou: alles over het vertrek van Camila uit Fifth Harmony

Fifth Harmony heeft wat bewogen dagen achter de rug. Camila Cabello maakte gisteren bekend de meidengroep te verlaten. En dat ging niet geheel zonder slag of stoot.

| Gaby Boterkooper

De andere meiden zouden namelijk helemaal van niets hebben geweten.

Lees ook
Niet in goede (Fifth) Harmony: Camila Cabello verlaat meidengroep

Uhhh, wat?
Of toch wel? Voor iedereen die net als ons een beetje in de war is, zetten we op een rijtje wat er allemaal gebeurd is.

‘Woordvoerders’
Gisteren maakte meidengroep Fifth Harmony via social media bekend dat Camila, één van de vijf leden, na 4,5 jaar de groep gaat verlaten. In dat bericht meldden de overgebleven meiden ook dat zij het nieuws via de woordvoerders van Camila te horen hadden gekregen, en niet van de zangeres zelf.

A post shared by Fifth Harmony (@fifthharmony) on

Ze wisten het wél
Camila stond versteld toen ze het verhaal las dat de band via social media verspreidde over haar vertrek. “De meiden wisten van mijn toekomstplannen,” aldus Camila op Instagram. In haar bericht viel verder te lezen dat ze ‘veel lange gesprekken’ heeft gevoerd met haar voormalige bandmaatjes. “Dat ze het nieuws van mijn woordvoerders hebben moeten vernemen, is dan ook niet waar. Ik had niet op deze manier uit Fifth Harmony willen stappen.” Camila wil zich nu gaan focussen op een solocarrière: “Ik blijf ze steunen als individuen en als groep en wens hen niets dan het beste, alle succes in de wereld en oprecht geluk.”

Dat is niet alles
Maar het was nog niet afgelopen, want de overgebleven meiden van Fifth Harmony reageerden nóg een keer op het vertrek van Camila. De groep wilde naar eigen zeggen geen welles-nietesdiscussie, maar was wel van mening dat hun fans het ware verhaal moesten weten. “Niet gemanipuleerd, maar van ons.”

A post shared by Fifth Harmony (@fifthharmony) on

In de war
“We weten dat jullie gekwetst en in de war zijn, wij zijn dat ook”, zo is de lezen in een uitgebreid statement van de overige zangeressen op social media. “We weten ook dat jullie antwoorden willen. En die verdienen jullie, jullie maken tenslotte net zo veel deel uit van de groep als wij vier.”

Geen trek meer
Het vertrek van Camila werd maanden geleden ingeluid toen bleek dat zij er geen trek meer in had en zich op een solocarrière wilde richten. De zangeres kwam volgens de andere vier niet meer opdagen bij verschillende groepsoverleggen, waarna haar manager half november aankondigde dat Camila de groep zou verlaten: op 18 december zou haar laatste optreden met Fifth Harmony zijn.

Ups en downs
“Wij waren zeer gekwetst. Wij zijn bijna vijf jaar bij elkaar geweest en hebben ups en downs gekend maar dit is niet de manier waarop we wilden dat dit hoofdstuk eindigde.” De groep heeft daarna alles op alles gezet om de rest in ieder geval bij elkaar te houden: “Het is zwaar maar we willen samen verder. Wij weten de waarheid en wij weten hoeveel werk we hierin hebben gestopt en hebben geprobeerd om dit te laten slagen.”

Nou, weten we dat ook weer.

NIEUWS | LINDA.MEIDEN | BUITENLAND | MUZIEK

Bron: ANP | Foto: Getty Images

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer LINDA.meiden

Meest gelezen

Meer LINDA.meiden

Lees dit ook even

Meer LINDA.meiden

Please update your browser