Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

LINDA.meiden

Waarom je niet moet daten zoals bij 'First Dates' (en hoe het dan wél moet)

Waarom je niet moet daten zoals bij 'First Dates' (en hoe het dan wél moet)

Vanaf vanavond kunnen we weer elke werkdag lekker loeren naar dateleed en -succes in het programma ‘First Dates’. Maar kunnen we er ook iets van leren of moeten we het helemaal anders aanpakken?

| Verena Verhoeven

Dat vroeg Het Parool aan verschillende datingexperts. Ze kwamen met een duidelijk antwoord: date niet zoals in het programma.

Daten

Volgens datingcoach Denise Janmaat kun je beter niet gaan eten bij een eerste afspraakje. “Een wandeling door een park of bos is veel beter,” zegt ze tegen de Amsterdamse krant. Daar gaat het in het programma – en, laten we eerlijk zijn, ook bij ons – dus al fout. Ook ‘matchmaker’ Alexia Robbemont vindt dat we iets moeten gaan dóen: “Zo creëer je veel sneller een band dan door twee uur in een restaurant te zitten.”

Gesprek

Daarnaast gaat het qua gespreksonderwerpen vaak mis. Volgens Janmaat mag je gesprek heus wel een beetje diepgang hebben, maar kun je het beter zo veel mogelijk luchtig houden. “Je hoeft op een eerste date nog niet je hele ziel en zaligheid met de ander te delen.” Mocht je date deze technieken nog niet allemaal onder de knie hebben, wijs hem of haar dan niet meteen af. Janmaat: “Na een eerste date moet je jezelf ook niet de vraag stellen of je met die persoon oud wilt worden of kinderen wilt krijgen, dan maak je het veel te groot.”

Lees het hele artikel van Het Parool voor meer datingtips. Wie moet bijvoorbeeld de rekening betalen? Je leest het hier.

Lees ook
Barman Victor uit ‘First Dates’ geeft datingtips (en wij geloven hem op zijn blauwe ogen)

First Dates is vanaf vanavond te zien om 19.25 uur op NPO3. Bekijk hier alvast de eerste beelden.

NIEUWS | LINDA.MEIDEN | TV | KRANTENTIP

Bron: Het Parool | Foto: Getty Images

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer LINDA.meiden

Lees dit ook even

Please update your browser