LINDA.154 HAIR

Aangrijpend: 'Mijn dochter draagt de genen van een verkrachter'

Aangrijpend: 'Mijn dochter draagt de genen van een verkrachter'

In de nieuwe LINDA. 154 ‘HAIR’, die vanaf vandaag in de winkel ligt, staat het hartverscheurende verhaal van Helene (44), wier dochter geboren werd uit een verkrachting.

| Tim van Erp

Hilde is nu zeventien en begint steeds meer vragen te stellen over haar ‘onbekende’ vader, zo vertelt Helene aan journalist Lydia van der Weide.

Lees ook
Scheer je weg: LINDA. 154 ‘HAIR’ ligt vanaf woensdag in de winkel

Geen geintje
“Ik dacht dat het een geintje was, zijn hand op mijn dij”, zo begint Helene haar verhaal. Zo’n achttien jaar geleden kropen zij en haar beste vriend Ronald samen in bed na een dronken avond. Daar drong hij zich, totaal onverwacht, aan haar op. “In vijf minuten hielp hij vijf jaar vriendschap om zeep, met zijn zware lichaam op het mijne, zijn smerige gehijg en zijn drankadem.”

‘Ronald deed er niet toe’
Na die gebeurtenis verbraken Helene en Ronald alle contact. Ze vertelde niemand wat er was gebeurd, maar toen bleek enkele maanden later dat ze zwanger was. Een tijdlang overwoog Helene adoptie, maar: “Terwijl de weken vergleden, leek het aandeel van Ronald aan dit nieuwe leven steeds kleiner.” Dat werd bevestigd bij Hildes geboorte: “Ronald voelde mijlenver weg, hij deed er helemaal niet toe.”

Ingestudeerd verhaal
Inmiddels is Helene al jaren samen met Maarten, met wie ze nog twee kinderen kreeg. Haar biologische vader interesseerde Hilde altijd maar weinig. Tot ze ging puberen. Voor Helene wordt het steeds moeilijker om haar ingestudeerde verhaal over ‘Thomas, de donkerblonde economiestudent uit Leiden, die net als ik geen condoom bij zich had’ vol te houden.

Het hele verhaal van Helene lees je online bij Blendle (€). De nieuwe LINDA. 154 ‘HAIR’ ligt vanaf vandaag in de winkel. Je kunt ‘m ook hier bestellen.

De namen in dit artikel zijn gefingeerd.

NIEUWS | MAGAZINE | ALLES OVER LINDA. | LINDA.154 HAIR

Bron: LINDA. 154 HAIR | Foto: Getty Images

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer LINDA.154 HAIR

Meest gelezen

Lees dit ook even

Please update your browser