LINDA. 158 DE LEUKSTE KNAPPERDS

Saskia Noort en haar vriendinnen maken korte metten met 'veertigjarige reuzenbaby's'

Saskia Noort en haar vriendinnen maken korte metten met 'veertigjarige reuzenbaby's'

‘De vrouw rukt op en de man verstopt zich achter een anoniem Twitter-account.’ Schrijfster Saskia Noort maakt in LINDA.158 ‘DE LEUKSTE KNAPPERDS’ korte metten met mannen.

| Robin Nanninga

Saskia en haar (voornamelijk single) vriendinnen zijn er stellig in: “Wij hebben mannen niet meer nodig.”

Lees ook
Jan Versteegh werd als puber gepest: ‘Ik zag eruit als een pizza’

Alleen voor de sex?
Mannen zijn alleen nog nodig voor sex, beweert een van Saskia’s vriendinnen. Maar zelfs dat argument wordt onderuitgehaald. “Ik heb nu drie mannen op rij gehad die hem niet omhoog kregen, en ik zweer je, dat lag niet aan mij”, aldus een andere vriendin. De vrouwen met wie Saskia aan tafel zit, zijn advocaat, journalist, ondernemer, psycholoog, fiscalist en artdirector. Sommigen verlieten hun partner, hun ‘veertigjarige reuzenbaby’. Eén van de vrouwen: “Mijn man werd depressief toen ik meer ging verdienen dan hij. Hij voelde zich ontmand.”

Nodig zijn
De inhaalslag van vrouwen leidt tot beschadiging van het mannelijk ego. De man heeft het nodig om nodig te zijn. En dus, zo concluderen Saskia en haar vriendinnen, zoeken ze hun heil bij jongere vrouwen, ofwel: “uit het nest gevallen vogeltjes. Daar kunnen ze voor zorgen. Onze mannen willen tranen drogen, blije oogjes zien als ze de rekening oppakken, ze willen uitleggen, ontfermen, richting geven.” Maar als het aan Saskia ligt, is het de man die moet veranderen: “Met zogenaamde vrouwelijke kwaliteiten zullen ze in de toekomst veel verder komen.”

Lees het hele gesprek over mannen tussen Saskia Noort en haar vriendinnen via Blendle (€) of bestel LINDA.158 ‘DE LEUKSTE KNAPPERDS’ hier.

NIEUWS | LINDA. 158 DE LEUKSTE KNAPPERDS

Bron: LINDA.158 'DE LEUKSTE KNAPPERDS' | Foto: LINDA.144: Blommers/Schumm

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer LINDA. 158 DE LEUKSTE KNAPPERDS

Lees dit ook even

Please update your browser