Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

LINDA.156 LOVE GAME

Robin Haase over moord op Koen Everink: 'Ik nam alles mee de baan op'

Robin Haase over moord op Koen Everink: 'Ik nam alles mee de baan op'

In de nieuwe LINDA.156 ‘LOVE GAME’ doet tennisser Robin Haase een boekje open over Mark de J., die zijn coach was totdat hij werd opgepakt wegens de moord op Koen Everink.

| Tim van Erp

Dat gebeurde vorig jaar. “Mijn hoofd zat vol, ik voelde mijn lichaam verkrampen van de spanning”, zegt Robin in LINDA. over die tijd.

Lees ook
Mark de J. neemt nieuwe advocaat in de arm

Alles mee de baan op
De dertigjarige tennisster vertelt over een toernooi dat hij speelde in Tsjechië. “Een uur voor de wedstrijd belde de politie. Of ik nog meer vragen kon beantwoorden. Daarna lukte het me niet meer tennis en die zaak van elkaar te scheiden. Alles ging mee de baan op.”

‘Het leven gaat door’
Maar dat is nu heel anders. Robin vertelt in het interview bijna niet meer te denken aan de zaak – nóch aan De J. “Aan Koen (Everink, red.) denk ik wat vaker. Als ik op toernooien kom waar ik met hem geweest ben.” Of hij hem mist? “Dat is een moeilijke vraag”, stelt hij. “Ik zal hem nooit vergeten. Maar het leven gaat wel weer door.”

Geen oordeel
Op de vraag of hij pijn heeft als hij aan Koen denkt, is Robin duidelijk. “Nee, dat heb ik niet. Dat klink misschien hard, maar zo is het gewoon.” Een uitspraak over Mark de J.’s bewering dat hij ontvoerd was ten tijde van de moord en dus onschuldig is, wil hij niet doen. “Het is niet aan mij om een oordeel te vellen.”

Het hele interview lees je in LINDA.156 ‘LOVE GAME’, die vanaf morgen in de winkel ligt. Alvast online bestellen? Dat kan hier.

Lees ook
Tennisser Robin Haase openhartig over voormalig coach Mark de J.

Meer (gratis) journalistieke stukken? Meer achtergrond, meer verdieping? Je krijgt het met Blendle Premium. Probeer het nu een maand gratis: cadeautje van LINDAnieuws. Hebben? Klik hier.

NIEUWS | BEKEND | MAGAZINE | SPORT | ALLES OVER LINDA. | LINDA.156 LOVE GAME

Bron: LINDA.156 'LOVE GAME' | Foto: LINDA.156 Jeroen Hofman

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer LINDA.156 LOVE GAME

Lees dit ook even

Please update your browser