Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

LINDA.man

Over slippertjes en drugsgebruik: 9 x brutale vragen aan gasthoofdredacteur Beau van Erven Dorens

Onze LINDA.man-gasthoofdredacteur Beau van Erven Dorens is niet op z’n mondje gevallen. Daarom draaiden we de rollen om en werden hém ditmaal brutale vragen voorgeschoteld.

| Tim van Erp en Yara Mureau

De onderwerpen sluiten allemaal aan op artikelen uit de nieuwe LINDA.man die hij samen met de redactie maakte.

1. Bij welke film heb je voor ’t laatst gehuild?

“Ik kan heel goed huilen bij films. Maar het was Inside Out, een kinderfilm die gaat over een klein meisje dat allemaal stemmen in haar hoofd hoort. Een van woede, een van verdriet en een van levenslust en humor, die in beeld worden gebracht. Zo wordt er heel mooi gedemonstreerd hoe het brein werkt. En dat humor het dan van woede wint, dat vind ik mooi.”

2. Over woede gesproken: wanneer wilde jij voor ’t laatst iemand slaan?

“Er zijn ontzettend veel bloedzuigers in de tv-industrie, echte vuilakken, en daar heb ik er wel een paar van om me heen. Dus eh, soms word ik ’s nachts wakker en dan denk ik: moet ik er niet even langsgaan? Maar hen confronteer ik liever via de telefoon. Echt de laatste keer was in de Jimmy Woo (nachtclub in Amsterdam red.), toen was er een vent die zei: ‘Hé Beau, mag ik je handtekening?’. Ik zette die handtekening op een bierviltje, en daarop stond: ‘Ik zweer dat ik nooit meer op televisie kom’. Nou, dat kan grappig zijn, maar die jongen was zó’n bloedzuiger dat ik er meteen op ging.”

3. Wanneer heb je voor ’t laatst drugs gebruikt?

“Jezus, was dat maar waar joh. Dat kan ik me niet eens meer herinneren. Als iemand mij een joint aanbiedt, dan neem ik altijd wel een trekje. Maar nee joh, ik kan het me niet veroorloven. Ik ben er te oud voor.”

4. Ben je ooit in de verleiding gekomen om een slippertje te maken?

“Ja tuurlijk, maar het is nooit gebeurd. Dit is een wereld waarin alles heel snel kan gebeuren. Stel je voor: je hebt een feestje en alles is gezellig, je bent van televisie, dus dat is interessant en mensen maken er misbruik van. Maar het loopt nooit goed af met de gasten die het wel doen.”

5. Wat vind je het slechtste programma op televisie?

“Dat zie je natuurlijk niet, omdat er zo weinig mensen naar kijken waarschijnlijk. Als je in een flop zit, is het zo veel erger. Ik heb dat zelf ook vaak meegemaakt, dus ik heb begrip voor ‘slechte programma’s’. Ik vind een programma slecht als het nep is.”

6. Heb je weleens ‘nee’ gezegd tegen een programma en kreeg je later spijt?

“Ik heb vaker ‘ja’ gezegd tegen een programma waar ik heel veel spijt van heb gekregen. Het is een waslijst. Ik maakte De Gemene Deler, en dat zat heel negatief in elkaar. Ik vond het onsympathiek vanaf het begin, maar ik deed het om iemand plezier te doen.”

7. Wat is het duurst wat je ooit hebt gekocht?

“Mooie dingen zijn helemaal niks waard, dat zit niet in materie. Het duurste wat ik heb gekocht is een huis, maar dat is een saai antwoord. Ik ben nooit met geld bezig, ga niet eerste klas reizen bijvoorbeeld. Ik ben wel iemand die meteen iets koopt. Ik heb ooit een leren jas gekocht, een glimmend ding, die echt verschrikkelijk was. Niet die van de cover, hoor.”

8. Op welke politieke partij stem je?

“Ik heb gestemd voor D66. En bij de lokale verkiezingen koos ik voor GroenLinks. Ik zou nooit de rechtse kant op gaan, dat is toch een beetje de kant van de sterksten. Ik ben als kakker opgegroeid en toen was het heel normaal om VVD te stemmen, maar nu ik wat meer weet, denk ik: dat moet je niet doen.”

9. Wie mag jou volgend jaar opvolgen als gasthoofdredacteur van LINDA.man?

“Ik vind Peter R. de Vries interessant. Je voelt mij in het hele blad terug, het gaat heel erg over vallen en opstaan, en over niets is wat het lijkt. En als je het hele nummer leest, staan er best heftige en echte dingen in. De redactie heeft dat onwijs goed gedaan. Zo’n Peter zou daar ook heel fanatiek tegenaan gaan, dus dat zou ik een interessante keuze vinden.”

De nieuwe LINDA.man ligt vanaf nu in de winkel, maar je kunt ‘m ook hier bestellen.

Lees ook
Op de lancering van LINDA.man: Linda de Mol ‘waarschuwde’ voor Beau

VIDEO'S | NIEUWS | BEKEND | LINDA.MAN

Bron: LINDAnieuws | Foto: LINDA.man - Marc de Groot

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer LINDA.man

Lees dit ook even

Please update your browser