Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

LINDA.166 HET ZAL JE MOEDER WEZEN

'Hypebeast' Mark (17) geeft duizenden euro's uit aan kleren: 'Een outfit moet flowen'

'Hypebeast' Mark (17) geeft duizenden euro's uit aan kleren: 'Een outfit moet flowen'

In de nieuw LINDA. 166 ‘HET ZAL JE MOEDER MAAR WEZEN’ spreken we met hypebeasts: jongens voor wie sneakers van €1300 de normaalste zaak van de wereld zijn.

| Fleur Meijer

Zo ook met Mark Hartman (17). Hij zit in havo 5 en heeft een bijbaan in een all-you-can-eat-restaurant.

Lees ook
Saskia Noort aan ‘smug married’ stellen: ‘Wij singles zijn niet zielig of eenzaam’

‘Eerst vond ik het raar’

“Ik was vijftien toen ik tegen mijn ouders zei: ‘Ik koop mijn kleren voortaan zelf wel.’ Ik volgde op Insta al wat streetwear-accounts, en wist hoe groot de hypebeast-wereld was. Zo noemen ze jongens die exclusieve merken kopen en verhandelen. Ik vond het eerst raar: je leeft voor de hype en hebt daar veel geld voor over. Maar ik zag ook hoe creatief en inspirerend het allemaal is.”

Keihard werken

“Het duurde niet lang voor het m’n hele leven was geworden. Ik legde via Insta waardevolle contacten, en begon voor een online magazine te schrijven. Helaas ging het er daar niet al te professioneel aan toe. Ik wilde de júiste informatie geven over drops en restocks: geen geruchten of speculaties. Dus vorig jaar dacht ik: dan begin ik dat zelf wel. Ik heb kennis en contacten genoeg. Het was keihard werken, maar binnenkort hoop ik Individuals Mag online te launchen. Ik schrijf er zelfs m’n profielwerkstuk over.”

Haatreacties

“Mijn stijl is met de jaren geëvolueerd. Ik ben minimalistischer geworden; combineer nu bijvoorbeeld liever een zwarte Zara-broek en zwarte Champion-trui met sneakers van Comme des Garçons. Een outfit moet flowen. Ik krijg veel complimenten, maar ook weleens haat. Vorig jaar had ik het wel moeilijk als ik haatteksten op Insta kreeg. Of als vrienden me recht in m’n gezicht afbrandden. Zo van: ‘Je bent gek, het gaat je toch niet lukken.’ Nu weet ik: dat zijn geen vrienden.”

In de nieuwe LINDA.166 ‘HET ZAL JE MOEDER MAAR WEZEN’ staan nog meer hypebeasts die vertellen over hun passie voor mode. Lees de verhalen in de nieuwe LINDA.166 ‘HET ZAL JE MOEDER MAAR WEZEN’ of via Blendle (€).

SNACKS | MODE | LIFESTYLE | LINDA.166 HET ZAL JE MOEDER WEZEN

Bron: LINDA.166 HET ZAL JE MOEDER WEZEN | Foto: Carmen Kemmink

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer LINDA.166 HET ZAL JE MOEDER WEZEN

Lees dit ook even

Please update your browser