Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

Eetstoornissen: maskers af

Sanne overspoeld met reacties na 'Pauw'-uitzending over eetstoornis: 'Het raakt me enorm'

Sanne overspoeld met reacties na 'Pauw'-uitzending over eetstoornis: 'Het raakt me enorm'

Gisteravond schoof Sanne (29) aan bij Pauw om te praten over haar eetstoornis en de mini-docu ‘Eetstoornissen: maskers af’. Wij belden haar op voor een eerste reactie.

| Eline van der Haar

Documentairemaker Jessica Villerius was ook aanwezig om deel te nemen aan het gesprek met Jeroen Pauw.

Spannende voorbereidingen

“Ik vond het heel spannend. Het had qua voorbereidingen namelijk wel wat voeten in de aarde en bracht spanning met zich mee. Zo moest ik mijn broodmaaltijd ’s avonds plannen en was het de vraag of ik de uitzending kon doen zonder sondevoeding. Ik wilde absoluut niet met dat slangetje op tv”, vertelt ze.

Terugkijken op een mooi gesprek

Ondanks die spanning, vond ze het een fijn gesprek. “Op het moment zelf kreeg ik niet zoveel mee, ik schakelde mezelf uit. Maar vanochtend keek ik terug en zag ik een mooi gesprek. Ik was en ben er erg blij mee.”

Geraakt door reacties

Haar optreden op tv levert Sanne héél veel reacties op. “Vooral via Instagram: ik probeer ze allemaal te lezen, maar ik kan ze niet allemaal beantwoorden. De reacties op mijn open- en eerlijkheid raken me het meest. Ik vind het fijn dat mensen door de docu alle kanten van de ziekte zien.”

Lees ook
Jessica Valerius volgde vrouwen met eetstoornis voor nieuwe serie: ‘Hun strijd is zó vermoeiend’

Hoe is het nu met Sanne?

Maar dan willen we ook weten hoe het nu met Sanne gaat. “Het gaat niet goed. Ik zag er gisteren energiek uit op tv, maar als je me vandaag ziet, dan schrik je. Ik ben zo’n bak aan energie kwijt door gisteren. Inmiddels krijg ik ook dagelijks sondevoeding. Ik zit hier in de kliniek omdat er geen andere oplossing is.”

Trotse ouders

Maar ondanks alles is ze blij met de docu en haar optreden bij Pauw. “Wat ik het allermooiste vind, is het feit dat mijn ouders zó trots zijn dat ik dit aan de buitenwereld durf te laten zien en daarmee een beetje het taboe rondom deze ziekte doorbreek. Dat is zo’n mooi gevoel.”

Lees ook
Dit is het verhaal van Sanne (29) in ‘Eetstoornissen: maskers af’

NIEUWS | INTERVIEW | EETSTOORNISSEN: MASKERS AF

Foto: LINDAnieuws

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer Eetstoornissen: maskers af

Lees dit ook even

Please update your browser