#BEAUTYGEHEIM

Van DNA-crème tot gouden tanden: 12 x BN'ers op de Edisons over hún beautygeheimen

Van DNA-crème tot gouden tanden: 12 x BN'ers op de Edisons over hún beautygeheimen

Gisteravond werden de Edisons uitgereikt in Amsterdam. Je snapt, tout muzikaal Bekend Nederland op de rode loper. LINDAnieuws was er ook bij.

| Madelijne Daub, Annemarie van Ulden & Tim van Erp

In het kader van LINDA. 163 ‘HET MAG WAT KOSTEN’, die morgen in de winkel ligt, vroegen wij hen naar hún beautygeheim voor ze zo’n evenement bezoeken.

Lees ook
Linda de Mol deelt haar beautygeheim: ‘Ik sta iedere ochtend als een gek m’n bovenlip te scrubben’

Alle geheimen onthuld

Van gouden tanden tot anti-verouderingscrème op DNA-basis: aardig wat schoonheidstips passeerden de revue. Dus hier op volgorde: BN’ers, exclusief en ongecensureerd, over hún persoonlijke beauty-tips. Schrijf je mee?

1. Douwe Bob.
Het eerste wat opvalt bij Douwes verschijning op de rode loper is dat hij sinds kort een gouden tand heeft. “Die heb ik eigenlijk genomen omdat het toch een beetje not done is”, vertelt de zanger (25). “Ik krijg er soms wel rare reacties op, al vinden ook veel mensen het leuk.” Heeft Douwe nog een ritueel voor-ie naar een rode loper gaat? “Niet echt. Ik denk wel na over mijn outfit, maar dat doe ik altijd voor ik mijn kleren aantrek. Dat moeten alle mensen doen, vind ik.”

douwe bob edisons

2. Annemieke Schollaardt.
Het beautygeheim van radio-dj Annemieke (38, hier met man Phil Tilli) voor het fotomoment op de rode loper is kort maar krachtig: “Mijn haar opfluffen, buik inhouden en lachen.”

annemieke schollaardt edisons

3. Marco Borsato.
“Echte beautygeheimen heb ik niet”, zegt Marco (51) in eerste instantie nog. “Of Leontine me adviseert voor ik de rode loper opga? Zij is een soort kameleon, ze is heel erg op de hoogte van alle trends. Maar echt advies… Ze zegt wel eens: ‘Doe een crèmepje op.’ Oh, we hebben wel écht goeie crème trouwens! Die is gemaakt op basis van ons eigen DNA. We hebben zelf DNA moeten afstaan, zodat die crème op maat gemaakt kan worden voor onze huid om veroudering tegen te gaan. Dus dat is mijn beautygeheim, denk ik.”

marco borsato edisons

4. Ronnie Flex.
“Beautygeheim? Ik poets mijn tanden altijd”, lacht Ronnie (25). “Ik doe eigenlijk gewoon mijn ding, een speciaal ritueel heb ik niet voor zo’n evenement.” Maar hij zit wél lekker in zijn vel, vertelt de rapper, die net is afgekickt van zijn wietverslaving. “Ik voel me fris en fruitig. Ik word nog steeds een beetje zenuwachtig van die foto’s, maar ik voel me minder ongemakkelijk dan wanneer ik stoned was. Ik denk dat ik iedereen beter te woord kan staan nu.”

ronnie flex edisons

Lees ook
Ronnie Flex kickt af van wietverslaving: ‘Snel terug en beter’

5. Frank van der Lende.
Radioman Frank (29) heeft speciaal voor de gelegenheid zijn haren ingevlochten. Staat hem supergoed, vinden wij, maar helemaal serieus was het niet: “Ik heb een weddenschap met mijn collega’s verloren”, lacht hij. “Als Ireen Wüst goud zou pakken, zou ik Famke Louise-vlechten nemen.” En wat vindt-ie ervan dat Douwe Bob nu ook een gouden tand heeft? “Nou, bij mij gaat-ie er binnenkort uit. Mijn vriendinnetje vindt hem niet zo mooi en ik vind háár wel heel mooi, dus ik wil haar graag houden. En ik was natuurlijk ook niet de eerste man met een gouden tand.” Dus Douwe: het is oké.

frank van der lende edisons

Zie ook
Ireen Wüst in tranen bij zien familie tijdens huldiging

6. Jamai.
“Voor ik naar een rode loper-evenement ga, doe ik altijd mijn hele ochtendritueel over”, zegt Jamai (31). “Alles moet even opnieuw, dan voel ik me fris en fijn. Maar ach, die foto’s die ze op de rode loper maken heb ik in die vijftien jaar nog nooit teruggezien. Of ik nog wel nerveus word? Nee joh, al die mensen die daar staan ken ik toch”, lacht hij, wijzend op de fotografen. “Zoveel glamour is er niet hoor, in Nederland.”

jamai op edisons

7. Maan.
“Ik doe eigenlijk maar wat”, zegt Maan (21). “Ik heb wel een visagist, die mij voor deze gelegenheid heeft opgemaakt. Dat is eigenlijk heel ontspannend, zo van tevoren. Ik vind het wél belangrijk om mijn gezicht goed schoon te maken van alle make-up als ik thuis ben.” En of ze ooit aan de botox gaat als ze wat ouder is? “Nee, ik ben als de dood voor prikken. Daar is mijn moeder best blij mee, want dat betekent dat ik nooit aan de tattoos of aan de botox ga.”

Maan edisons

Lees ook
Zangeres Maan: ‘Ik stap wel altijd in mijn eentje in bed’

8. Domien Verschuuren.
Domien moet vást een beautygeheim hebben, dachten wij zo, want dat de radioman dertig is, valt bepaald niet te zien. “Ik gebruik al drie jaar een crèmepje van Rituals. Niet eens anti-rimpelspul. Botox? Nooit. Ik zou niet weten waarom ik een spuit in mijn gezicht zou laten zetten.” En zijn blonde coupe “bevalt nog steeds goed”. “Dat blijft er nog wel even in ja. Wat uitgroei is er wel, maar zolang ik blijf horen dat dat prima kán en zolang mijn vriendin het leuk vindt…”

domien verschuuren edisons

9. Jacqueline Govaert.
De ex-Krezip-zangeres heeft één belangrijk beautyritueel voor ze naar een evenement gaat: “Mijn benen scheren. Zeker nu, want ik heb geen panty aan.” Verder is ze niet bepaald uren bezig, want al die glamour valt in Nederland wel mee, vindt Jacqueline (35): “Vroeger dacht ik dat het iets heel magisch was. De eerste keer dat ik naar een première ging – die van de eerste Harry Potter-film – was ik nogal nerveus, en ik dacht dat het de bóm zou worden, maar viel het eigenlijk een tikkeltje tegen.”

jacqueline govaert edisons

10. Chef’Special.
Zanger Joshua Nolet (29, foto midden) heeft een vast ritueeltje voor-ie naar een rode loper-evenement gaat: “Ik moet altijd iets nieuws kopen. Nu is het dit jasje. In het vorige zat een brandplek van een sigaret.” En drummer Wouter Jerry Prudon (foto rechts) deelt nog een handige tip: “Je overhemd van tevoren in de douche hangen. Heb je zo alle kreukels eruit.”

chef'special edisons

11. Giel Beelen.
Giel (40) heeft een vast ritueeltje als hij strak in het pak moet: “Ik vind het prima om zo’n apenpakkie aan te trekken, maar eronder draag ik dan wel een gekleurde boxershort. Dat ik toch nog een beetje weet wie ik écht ben.” Hoe hij ervoor zorgt dat-ie er goed uit blijft zien? “Ik heb wel zalfjes die ik dagelijks gebruik, maar niks bijzonders.” Op Marco’s DNA-crème reageert de radioman dan ook vrij verbaasd: “Hij moet wel écht veel van zichzelf houden als hij zich insmeert met zijn eigen DNA.”

giel beelen edisons

12. Naaz.
Zangeres Naaz (19), een van de grote winnaars van de avond, heeft een héél handige beautytip. “Ik doe mijn haar altijd in een t-shirt voordat ik ga slapen. Dan zit het veel beter in de ochtend én pluist het niet.” Nerveus is ze wel voor de rode loper: “Ik vind het heel gek, ik weet niet wat ik moet doen.” Gelukkig staat haar broer haar bij (en die rode loper ging hen hartstikke goed af, hoor).

naaz edisons

Lees ook
Zwangere Roxeanne Hazes wint eerste Nederlandstalige Edison

Bekend gezicht

Wie er trouwens ook was: onze Janice. Hij sprak alle vrouwelijke BN’ers over hun jurken en dat zie je vanavond op LINDA.tv.

janice maan edisons

Niet lang geleden was Janice nog bij het Musical Awards Gala:

#BEAUTYGEHEIM wordt mede mogelijk gemaakt door de Bijenkorf. Shop nu de fijnste producten van de Bijenkorf uit LINDA.163 ‘HET MAG WAT KOSTEN’.

VIDEO'S | NIEUWS | BEKEND | LIFESTYLE | INTERVIEW | #BEAUTYGEHEIM | LINDA.163 HET MAG WAT KOSTEN

Bron: LINDAnieuws | Foto: Madelijne Daub

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer #BEAUTYGEHEIM

Meest gelezen

Lees dit ook even

Please update your browser