Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

Advertorial

Als je wakker ligt van de chaos in je slaapkamer: met deze tips wordt het een oase van rust

De slaapkamer. We kunnen er lang of kort over zijn, maar daar gebeurt het: tot rust komen. En mocht je niet precies weten hóe je die rust creëert (of bezorgt het denken eraan je al een nachtmerrie), dan komt je droom nu uit.

De designers van Designdroom zijn deze week namelijk precies met díe kamer bezig geweest. En dat is bepaald niet slaapverwekkend.

Wakker van de spanning

Sterker nog: het is bloedstollend spannend. In Designdroom gaan de designers elke week aan de slag met een woondilemma. Deze week zien we dus hoe de designers hun woonbox omtoverden tot een slaapkamer waar de juryleden spontaan van in slaap vielen. Bij wijze van natuurlijk. En daarnaast geeft Lotte, interior designer van IKEA, ook deze week weer extra tips voor de kamer waar je toch heel wat uren in doorbrengt. Wie er afvalt, en wie er mag blijven, zie je elke woensdag om 21.30u op SBS6.

Begin bij het begin

Laten we bij de slaapkamer logischerwijs beginnen bij het bed. Zonder comfortabel bed, geen rust. Kies je voor een boxspring, dan pak je naast extreem comfort ook dat lekkere luxe hotelgevoel mee – moet je alleen zelf voor die knisperende lakens zorgen. Goeie tip voor de plek van je bed: plaats het los in de ruimte, en niet tegen de muur. Voelt onnatuurlijk wellicht, maar het geeft een ruimtelijk effect. Op de boxsprings van IKEA krijg je trouwens ook 25 jaar garantie: slaapt dubbel fijn.

Opbergen die handel

Een opgeruimd hoofd begint bij een opgeruimde kamer. Dus opbergen, die kleren, schoenen, handdoeken en opblaasboten. Je hebt ruimte genoeg als je spullen onder je bed kwijt kunt, in brede ladekasten of in een uitgebreide PAX-opstelling van IKEA. Van die PAX kast kun je echt je eigen masterpiece maken: je kiest ‘m helemaal zelf, of je gaat voor een vooropgestelde indeling en maakt ‘m eigen (en af) met losse onderdelen, alles kan.

Dicht

Van de hardware naar de software: fijn beddengoed. Daar wordt iedereen gelukkig van. Van heerlijke plaids en dekens ook trouwens. En als je dan lekker onder de wol ligt, heb je natuurlijk helemaal geen zin in pottenkijkers. Kies daarom voor verduisterende raambekleding zoals plissé-, rol-, paneel- of gewone gordijnen. Zo, inrollen en wachten tot het lente wordt.

VIDEO'S | SNACKS | WONEN | ADVERTORIAL | TV | LIFESTYLE

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer Advertorial

Lees dit ook even

Please update your browser