Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

Advertorial

Hou de kerstgedachte (en jezelf) warm tijdens de Foute Kersttruiendag van Save the Children

Met Kerst pakken we uit. Glitterjurk, hoge hak, het kan niet chic genoeg. We lijken alleen de echte kerstgedachte daarmee soms te vergeten. De Foute Kersttruiendag van Save the Children brengt daar verandering in.

De kinderhulporganisatie roept op om op 14 december een foute kersttui aan te trekken, daarmee geld in te zamelen en zo in actie te komen voor kinderen in nood.

Eén dag voor gek

De gedachte achter de Foute Kersttruiendag is heel simpel: om in zo’n trui op je werk te verschijnen, moet je ballen hebben, want – we moeten eerlijk zijn – je staat gegarandeerd voor gek. Ga je de uitdaging tóch aan, dan mag je jezelf gerust een held noemen. Al verzamelt een échte held, ook geld. En dat doe je bijvoorbeeld door een kerstborrel te organiseren (met dresscode ‘foute trui’), koekjes te bakken of een weddenschap aan te gaan: ‘Hoe meer geld ik inzamel, hoe fouter mijn kersttrui’. Grote kans dat die liefhebbende collega’s van je massaal hun portemonnees trekken.

DIY foute kersttrui

Naast het helpen van een kind in nood in bijvoorbeeld Syrië, Zuid-Soedan of Jemen, is misschien wel het leukste aan het deelnemen aan de actie dat je helemaal – maar dan ook hélemaal – los kunt gaan op je eigen trui. Om je daarmee een handje te helpen, krijg je na aanmelding een gratis inspiratiepakket thuisgestuurd. Dat pakket bevat tips & tricks om jouw oude trui en kerstspullen die de boom nét niet hebben gehaald te verenigen tot een foute kersttrui waar je ogen van gaan prikken. Kerstballen eraan, slinger hier en daar en voor de echte helden onder ons: zelfs lampjes zijn niet over de top.

Save the Children Foute Kersttruiendag

Save the Children

Oké, je staat dan misschien een hele dag voor aap, maar je zorgt er op die manier wel voor dat kinderen met Kerst herenigd kunnen worden met hun ouders, te eten krijgen en warme kleding kunnen dragen. Dat is toch waar Kerst om draait? Meld je aan op savethechildren.nl/held en geef die tip ook eens aan familie, vrienden en collega’s. Gewoon doneren mag natuurlijk ook, want met een klein bedrag maak je al een groot verschil voor een kind in nood.

Kan jij niet wachten op het inspiratiepakket en wil je nu alvast brainstormen over jouw foute creatie? Bekijk dan de video boven dit artikel. Meer informatie lees je op de actiepagina van Save the Children.

VIDEO'S | SNACKS | MODE | ADVERTORIAL | LIFESTYLE

Bron: Save the Children | Foto: Save the Children

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer Advertorial

Lees dit ook even

Please update your browser