Advertorial

Onderzoek bewijst: met goede vriendsappen leef je langer en gelukkiger

Onderzoek bewijst: met goede vriendsappen leef je langer en gelukkiger

Blaas je versapte, eh, verwaterde vriendschappen maar snel nieuw leven in, want uit onderzoek blijkt dat vrienden je niet alleen gezelligheid bezorgen, maar ook een langer, gezonder en gelukkiger leven.

En wanneer je op je vriendenavond de frisse sappen van Van de Boom drinkt, ben je dúbbel gezond bezig.

Vriendsappen

Onderzoek dat gedaan werd aan de Michigan State University en in 2017 door William Chopik werd gepubliceerd onderschrijft de visie van Van de Boom. De resultaten lieten zien dat vriendschappen meer geluk opleveren dan familierelaties. Wanneer ze de tijd overleven, zijn ze des te sterker en vooral díe sterke vriendschappen blijken een positieve invloed op je leven te hebben. Zo waren deelnemers met ‘slechte’ vriendschappen vaker chronisch ziek en deelnemers met sterke vriendschappen gelukkiger.

5 x Tips

Toegegeven: een leven lang bankhangen met een paar vrienden gaat je niet gezond oud maken. Daar is meer voor nodig. Maar mocht je door het onderzoek van meneer Chopik geïnspireerd raken en je vriendschappen een nieuwe boost willen geven, dan heeft Van de Boom sappen een paar tips om met je gezelsap een gezellige, gelukkige én gezonde avond tegemoet te gaan.

1. Investeer in je vrienden
Dit punt lijkt ons nu duidelijk. Bellen die vrienden. En wanneer je contactenlijst nog wat nummers kan gebruiken om te What Sappen: neem bijvoorbeeld een sportlidmaatsap, ga naar een kookworkshop, of organiseer een buurtfeest om nieuwe mensen te ontmoeten.

2. Ga erop uit
Misschien een open deur, maar frisse lucht en beweging zijn goed voor je. Dus loop eens een blokje om wanneer je boodsappen gaat doen voor je vriendenreünie.

3. Eet en drink meer fruit
De vitamines in fruit blijven ouderwets gezond. Mocht je geen tijd hebben om met de blender aan de slag te gaan: met de sappen en siropen van Van de Boom kom je al een heel eind. Dan krijg je namelijk al het goede van fruit binnen, zonder kunstmatige kleur-, smaak- en zoetstoffen.

4. Daag je brein uit
Hartstikke lekker, die sapghetti bolognese van je, maar je vrienden én brein kunnen wel een keer wat creatievers gebruiken. Dus hup, duik in de kookboeken voor een knap staaltje kokkerellen.

5. S(la)ap voldoende
Als de avond ten einde is, kun je je lichaam het beste tussen de zeven en negen uur slaap geven. Was het zó gezellig met je vrienden dat je een nacht hebt doorgehaald? Extra punten voor het vriendsapsgeluk, maar je kan waarschijnlijk wel een powersapje in de ochtend gebruiken.

Van de Boom sappen en siropen

Welke sappen je ook zet om langer en gezonder te leven, een sapje drinken met je vrienden is altijd een goed idee. De sappen en siropen van Van de Boom zijn namelijk vol van smaak en bevatten dertig procent minder suiker. Ook ideaal voor een grote kan limonade voor de kinderen terwijl jij het volgende vriendenuitsapje aan het boeken bent. Van de Boom vind je gewoon in de supermarktsappen. Dus hup: naar de winkel – en vergeet niet dat blokje om te lopen.

SNACKS | ADVERTORIAL | GEZOND | ETEN & DRINKEN | LIFESTYLE | GEZOND & GEZELLIG

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer Advertorial

Er zíjn ergere dingen: Floris, Sita en kids testen Curaçao voor LINDA.lab
Advertorial

Er zíjn ergere dingen: Floris, Sita en kids testen Curaçao voor LINDA.lab

Val je toch flink met je neus in de boter als je voor LINDA.lab een tiendaagse reis naar Curaçao mag testen. Floris (49), Sita (47) en dochters Mila (14) en Suze (9) waren de gelukkigen en genieten nu nog na.

Er is nog hoop: hoe je tóch nog een reis naar Kenia kunt winnen
Advertorial

Er is nog hoop: hoe je tóch nog een reis naar Kenia kunt winnen

Het kan je bijna niet ontgaan zijn: uit alle inzendingen werd Sophie Peelen (35) tijdens het LINDA.festival verkozen als winnaar van de TUI-droomreis naar Kenia. Mét vijftien vriendinnen.

Ja echt, dit groepje goudeerlijke vaders heeft het gezellig over... poepluiers
Advertorial

Ja echt, dit groepje goudeerlijke vaders heeft het gezellig over... poepluiers

Mannen praten maar wat graag over voetbal, politiek en vrouwen. Maar poepluiers, da's nou niet per se een favoriet onderwerp. Des te leuker als je ze er tóch over aan de praat krijgt. 

Meest gelezen

Lees dit ook even

Please update your browser