Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

Advertorial

Onderzoek bewijst: met goede vriendsappen leef je langer en gelukkiger

Onderzoek bewijst: met goede vriendsappen leef je langer en gelukkiger

Blaas je versapte, eh, verwaterde vriendschappen maar snel nieuw leven in, want uit onderzoek blijkt dat vrienden je niet alleen gezelligheid bezorgen, maar ook een langer, gezonder en gelukkiger leven.

En wanneer je op je vriendenavond de frisse sappen van Van de Boom drinkt, ben je dúbbel gezond bezig.

Vriendsappen

Onderzoek dat gedaan werd aan de Michigan State University en in 2017 door William Chopik werd gepubliceerd onderschrijft de visie van Van de Boom. De resultaten lieten zien dat vriendschappen meer geluk opleveren dan familierelaties. Wanneer ze de tijd overleven, zijn ze des te sterker en vooral díe sterke vriendschappen blijken een positieve invloed op je leven te hebben. Zo waren deelnemers met ‘slechte’ vriendschappen vaker chronisch ziek en deelnemers met sterke vriendschappen gelukkiger.

5 x Tips

Toegegeven: een leven lang bankhangen met een paar vrienden gaat je niet gezond oud maken. Daar is meer voor nodig. Maar mocht je door het onderzoek van meneer Chopik geïnspireerd raken en je vriendschappen een nieuwe boost willen geven, dan heeft Van de Boom sappen een paar tips om met je gezelsap een gezellige, gelukkige én gezonde avond tegemoet te gaan.

1. Investeer in je vrienden
Dit punt lijkt ons nu duidelijk. Bellen die vrienden. En wanneer je contactenlijst nog wat nummers kan gebruiken om te What Sappen: neem bijvoorbeeld een sportlidmaatsap, ga naar een kookworkshop, of organiseer een buurtfeest om nieuwe mensen te ontmoeten.

2. Ga erop uit
Misschien een open deur, maar frisse lucht en beweging zijn goed voor je. Dus loop eens een blokje om wanneer je boodsappen gaat doen voor je vriendenreünie.

3. Eet en drink meer fruit
De vitamines in fruit blijven ouderwets gezond. Mocht je geen tijd hebben om met de blender aan de slag te gaan: met de sappen en siropen van Van de Boom kom je al een heel eind. Dan krijg je namelijk al het goede van fruit binnen, zonder kunstmatige kleur-, smaak- en zoetstoffen.

4. Daag je brein uit
Hartstikke lekker, die sapghetti bolognese van je, maar je vrienden én brein kunnen wel een keer wat creatievers gebruiken. Dus hup, duik in de kookboeken voor een knap staaltje kokkerellen.

5. S(la)ap voldoende
Als de avond ten einde is, kun je je lichaam het beste tussen de zeven en negen uur slaap geven. Was het zó gezellig met je vrienden dat je een nacht hebt doorgehaald? Extra punten voor het vriendsapsgeluk, maar je kan waarschijnlijk wel een powersapje in de ochtend gebruiken.

Van de Boom sappen en siropen

Welke sappen je ook zet om langer en gezonder te leven, een sapje drinken met je vrienden is altijd een goed idee. De sappen en siropen van Van de Boom zijn namelijk vol van smaak en bevatten dertig procent minder suiker. Ook ideaal voor een grote kan limonade voor de kinderen terwijl jij het volgende vriendenuitsapje aan het boeken bent. Van de Boom vind je gewoon in de supermarktsappen. Dus hup: naar de winkel – en vergeet niet dat blokje om te lopen.

SNACKS | ADVERTORIAL | GEZOND | ETEN & DRINKEN | LIFESTYLE | GEZOND & GEZELLIG

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer Advertorial

Lees dit ook even

Please update your browser