Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

Advertorial

Voor degene die je mist of voor degene die het nodig heeft: voor wie brand jij een lampion?

Eén op de drie Nederlanders krijgt kanker. Direct of indirect raakt deze ziekte ons dus allemaal. Omdat de periode rond de feestdagen vaak extra moeilijk is, organiseert KWF Kankerbestrijding een bijzondere lampion-actie.

Op 28 december verlicht KWF een zo groot mogelijk hart van duizenden gedoneerde lampionnen in de tuin van Paleis Soestdijk. Iedere lampion brandt voor iemand die geraakt is door kanker.

Doneer een lampion

Op jouw lampion, die uiteindelijk deel uit zal maken van het hart, wordt de naam geschreven van degene voor wie jij een lampion wilt branden. Zo denken we aan alle mensen die met deze ziekte te maken hebben en aan hen die we moeten missen. Een lampion is een mooi, persoonlijk gebaar en met de opbrengst financiert KWF nieuwe doorbraken in kankeronderzoek.

Moed en kracht

Een groot aantal BN-ers doneert dit jaar een lampion, onder wie Gerard Joling, Wilfred Genee, Jeroen Snel, Fidan Ekiz, Peter van der Vorst, Mirella van Markus, Dennis Wilt, Caroline Tensen, Olcay Gulsen en Rene van Kooten. Mirella van Markus brandt haar lampion  voor alle kinderen: “Dit jaar sta ik extra stil bij alle kinderen die kanker hebben. Niet alleen is de impact voor het kind enorm, maar ook voor alle papa’s en mama’s, opa’s en oma’s. Je wilt gewoon niet dat een kind kanker krijgt. Een kind moet lang en gezond kunnen leven.”

Facebook-livestream

Wil jij ook een lampion doneren? Ga naar kwf.nl/lampion. Het ontbrandingsmoment is op 28 december om 19:00 uur live te volgen via KWF Facebook, YouTube en andere media. We horen aangrijpende verhalen en nieuws over baanbrekend kankeronderzoek. Het programma wordt gepresenteerd door Mirella van Markus. Peter van der Vorst gaan ons in bovenstaande video alvast voor.

NIEUWS | ADVERTORIAL

Bron: KWF | Foto: KWF

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer Advertorial

Lees dit ook even

Please update your browser