Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

Advertorial

Klaar met elke dag die bril op of lenzen in? Hier ga je blij van worden

Klaar met elke dag die bril op of lenzen in? Hier ga je blij van worden

Ben je het altijd moeten dragen van lenzen of een bril spuugzat, maar zie je zonder geen hand voor ogen? Dan is het de hoogste tijd om de situatie eens van een andere kant, eh, te bekijken.

Want wist je dat er een product is dat ’s nachts, terwijl je slaapt, ervoor zorgt dat je die bril of die lenzen overdag niet meer nodig hebt?

Klinkt als een sprookje
Nachtlenzen lijken too good to be true, maar zijn een ware verademing voor lenzen- en/of brildragers. Je draagt ze namelijk – de naam zegt het al – alleen ’s nachts. Terwijl jij nietsvermoedend op één oor ligt, corrigeren de lenzen je ogen. De volgende morgen kunnen de brillenkoker en het lenzendoosje gewoon dichtblijven: je kunt één tot zelfs twee dagen haarscherp zien.

Hoe dat in hemelsnaam werkt?
Nou, zo: de lenzen raken eigenlijk niet je ogen, maar drijven op je traanfilm. Door hun speciale vorm zorgt die traanfilm ervoor dat de voorkant van je hoornvlies, zonder dat je er ook maar íets van voelt, iets platter wordt. Wanneer je ’s morgens wakker wordt haal je de lenzen uit en voilá: je kunt zonder problemen zien waar je je boterham nou eigenlijk mee belegt.

Ultieme vrijheid
Ga heerlijk sporten, een avond uit of op vakantie zonder bang te zijn dat je een lens verliest of je bril stukgaat. Nachtlenzen geven je comfort en vrijheid wanneer dat het belangrijkst is, namelijk wanneer je wakker bent. Ze zijn ideaal voor mensen die door het dragen van gewone lenzen vaak last hebben van bijvoorbeeld droge, vermoeide of geïrriteerde ogen en liever geen bril willen dragen.

Laser op!
Is een laserbehandeling je net een stap te ver? Dan zijn Nachtlenzen een geweldig alternatief. En blijkt het toch niets voor jou of mis je je bril? Je kunt zonder problemen stoppen met het dragen van Nachtlenzen, want je ogen keren vanzelf terug naar hun oorspronkelijke vorm. Kortom: makkelijker wordt het niet.

Kijk hier voor meer informatie of wandel binnen bij je opticien, hij of zij vertelt je er graag alles over.

Oog (groot)

ADVERTORIAL | LIFESTYLE

Bron: Nachtlenzen

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

ElineEline

Laseren vind ik super eng. Dus op zoek naar een alternatief. Ik heb net een maand nachtlenzen. Wat een verademing na 10 jaar harde lenzen en een bril! Inderdaad elke week controle bij de opticien. Je merkt er tijdens het slapen helemaal niks van en doordat er gaatjes (die zelfs met het blote oog zichtbaar zijn) in de lenzen zitten, kan er gewoon zuurstof bij je oog komen. Ideaal ook met make-up, nooit meer mascara op/tegen je lens, geen last van stuivend zand van voorbijrijdende auto's of rookmachines in clubs. Ik wil nooit meer terug naar gewone lenzen en die bril blijft ook lekker in de kast!

MimiMimi

Ik heb nu een jaar of 3 nachtlenzen en ben er superblij mee. Kan overdag geen lenzen dragen wegens extreem droge ogen en hoewel ik een bril best mooi vind, geeft het ook gedoe met regen, zon, drukkend gevoel op je neus, etc.Nu heb ik overdag he-le-maal nergens omkijken naar of last van, werkelijk ideaal.Nadelen: nachtlenzen zijn erg duur en als ik halverwege/eind vd nacht wakker word voel ik ze erg zitten. Meestal doe ik ze dan uit of druppel een beetje vloeistof erbij.

EdwinEdwin

Mijn dochter van 11 jaar is nu een vol jaar bezig met nachtlenzen op advies van onze opticien in Heinkenszand. Steng gevolgd door veel controles op de kwaliteit en de gezondheid van het oog is dit voor kinderen dus geen problem. Al vanaf 4 jaar droeg zij een bril waar per half jaar de sterkte opliep in de groei die een kind op die leeftijd doormaakt. Blij verrast waren wij dan ook dat het laatste volle jaar de sterkte gelijk is gebleven, naast het enorme gemak voor onze dochter van nachtlenzen stopt het dus ook de verdure achteruitgang van haar ogen!

beyhan beyhan

Mijn opticien raadde dit absoluut af. Volgens haar rusten je ogen 's nachts uit en hebben ze zuurstof nodig. Juist doordat je ogen 's nachts niet kunnen 'bijkomen', zijn ze eerder vatbaar voor ontstekingen en ernstige oogletsels tot aan blind worden toe. Too good to be true inderdaad, want ik had het anders ook wel geweten.

beyhanbeyhan

Het was een optometrist bij specsavers. Specsavers is overigens mijn opticien sinds mijn 14e en ik heb ze best hoog zitten. Kon ook bij ze terecht aan de andere kant vd wereld en kreeg heel goede hulp.

JannekeJanneke

Welke opticien was dat?

KeldermanKelderman

En je kan er ook niet terecht als je ogen gelasert zijn

Iris Iris

Wel handig om even te melden dat dit alleen bij - sterktes kan. Als je plus sterkte hebt is dit valse hoop.

Meer Advertorial

Lees dit ook even

Please update your browser