Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

Advertorial

Samenspel van kunsten: Jacqueline Govaert geeft intiem optreden in het Rijksmuseum

Met haar stem creëert Jacqueline Govaert kleine kunstwerkjes. En waar kunnen die beter ten gehore worden gebracht dan pal voor Rembrandts meesterwerk De Nachtwacht in het Rijksmuseum?

Dat gaat gebeuren, 22 november aanstaande. Een samenspel van kunsten.

Jacqueline Govaert

Ter gelegenheid van het programma ‘Muziek in het Rijksmuseum’ brengt de ex-Krezip zangeres haar nummers ten gehore in de Eregallerij. Je kent ‘m wel, die gigantisch mooie zaal waar je spontaan stil van wordt (zie foto hieronder). Over twee weken doorbreekt Jacqueline Govaert daar de stilte met een intiem concert voor slechts driehonderd fans. Een bucketlist-dingetje, zowel voor haar om daar op te treden, als voor jou om daarbij te zijn. “Ik kijk er enorm naar uit”, aldus de zangeres.

Eregallerij Rijksmuseum, advertorial

Muziek in het Rijksmuseum

Muziek en het Rijksmuseum lijken aanvankelijk misschien niet zo’n goede combinatie, maar niets is minder waar. Zo heeft het museum maar liefst vijfhonderd historische muziekinstrumenten in zijn collectie en speelt muziek vaak een symbolische rol in de schilderijen. Met het programma speelt het museum daar nu verder op in, door de ervaring van bezoekers te verrijken met het bespelen van deze historische muziekinstrumenten, optredens in de museumtuinen en een multimedia-muziektour.

De Nachtwacht als decor

Het is echter niet de eerste keer dat het Rijksmuseum als podium dient. Zo werden er in 2017 al een reeks zondagmiddagconcerten georganiseerd en speelde de beroemde pianist Ronald Brautigam sonates van Beethoven op een piano uit 1808. Aan dat rijtje wordt nu dus Jacqueline Govaert toegevoegd. “Ik zal ze eens even opschrikken hier, de oude heren”, grapt de zangeres. Samen met twee meiden en onder begeleiding van de piano hoopt ze nogal wat vocaal geweld te creëeren in de gehorige ruimte. Zo zingt ze ook nummers a capella. “Dat past hier naadloos, stel ik me zo voor.”

Wil jij het unieke optreden niet missen? Koop je tickets dan hier. ‘Muziek in het Rijksmuseum’ wordt mogelijk gemaakt door de deelnemers van de BankGiro Loterij.

VIDEO'S | SNACKS | ADVERTORIAL | BEKEND | MUZIEK

Bron: Rijksmuseum | Foto: Karen Rosetzsky

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer Advertorial

Lees dit ook even

Please update your browser