Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

Advertorial

Claire Foy over haar rol van Lisbeth Salander: 'Ze is een vechter'

We schreven het al eerder: Lisbeth Salander is terug in The Girl in the Spider’s Web, de nieuwste verfilming uit de Millenniumreeks. Hoofdrolspeelster Claire Foy en regisseur Fede Alvarez geven hun kijk op de film.

En dan kun jij ‘m daarna lekker in de bios gaan bekijken, want The Girl in the Spider’s Web draait nu in de bioscoop!

Donker web

Wat kun je verwachten? Nou, een wetenschapper huurt Lisbeth Salander in om zijn werk terug te stelen van de Amerikanen. Een klusje dat wel is besteed aan de onverschrokken Lisbeth. Maar al snel bevindt ze zich in een donker, gewelddadig web dat zich steeds nauwer om haar sluit. Samen met haar oude vriend, de journalist Mikael Blomkvist (acteur Sverrir Gudnason), probeert ze terug te krijgen wat van haar is. Zo wordt ze steeds dieper in haar eigen mysterieuze verleden getrokken.

Een eye-opener

Dit keer is het aan actrice Claire Foy om Lisbeth tot leven te wekken. Nogal een andere rol dan die waarvan de meesten haar zullen kennen: Queen Elizabeth II in de serie The Crown. Toch kostte het Foy niet veel moeite zich in haar te verplaatsen. Ze was al fan van de Millenniumboeken én van Lisbeth. “Toen ik de boeken las was ik een vrouw van in de twintig, lezend over een vrouw van in de twintig”, vertelt ze. “Ik vond het best een eye-opener, echt. Vooral omdat het verhaal om een vrouw draait en zij ook nog eens het meest interessante personage is om te volgen.”

Opstaan en doorvechten

De actrice vervolgt: “Lisbeth is een vechter. En voor een lange tijd had ze ook iets om tegen te vechten, maar op het beginpunt van deze film is dat niet echt zo. Ze heeft geen doel. Dus ze maakt een paar slechte beslissingen om er één te vinden.” En dat levert natuurlijk alleen maar een nóg spannender verhaal op. Ook regisseur Fede Alvarez ziet de vechtersmentaliteit van Lisbeth als één van haar belangrijkste karaktereigenschappen. “Het maakt niet uit met hoeveel narigheid ze te maken krijgt,  ze slaat zich erdoor heen. Dat zie je beter in deze film dan in de vorige delen”, zegt hij. “Hoe vaak ze ook wordt neergeslagen, ze staat weer op om door te vechten. Ik denk dat dit veel mensen aanspreekt.”

Zee aan onderdrukte emoties

Alvarez wist vrij snel dat hij Claire Foy wilde casten voor zijn nieuwe film. “Vanaf de eerste scene in The Crown werd ik verliefd op de manier waarop ze een emotioneel verhaal kan vertellen”, zegt hij daarover. “Ze kan een hele zee aan onderdrukte emoties laten zien, alleen maar met haar ogen.” Niet dat dat in The Girl in the Spider’s Web echt nodig zal zijn. Hier immers geen stiff upper lips, maar een hoop harde upper cuts. En dan is het ook nog eens een vrouw die ze uitdeelt. Gaat dat zien!

The Girl in the Spider’s Web met o.a. Claire Foy, Sverrir Gudnason en onze eigen Sylvia Hoeks draait nu in de Bioscoop.

ADVERTORIAL | LEKKER KIJKEN

Bron: Universal | Foto: Universal

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Wendy SmitsWendy Smits

Goed stukje film. Zit hier en daar een foutje in, maar waar zeuren we over, zou ik zeggen. Kijk maar, hij boeit van begin tot eind!

Meer Advertorial

Lees dit ook even

Please update your browser