Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

Advertorial

Model Nicky Opheij legt jonge meiden uit wat échte schoonheid is: 'Ideaalbeeld is bizar'

Model Nicky Opheij legt jonge meiden uit wat échte schoonheid is: 'Ideaalbeeld is bizar'

Nicky Opheij kreeg als model te maken met de bizarste schoonheidsidealen. Het kon altijd beter, mooier en dunner. Ze verzette zich daartegen, want zelf vindt ze maar één ding belangrijk: gezond zijn.

In haar nieuwe boek On a Mission drukt ze jonge meiden deze boodschap op het hart. “Doe maar gewoon, dan ben je echt mooi genoeg.”

Onrealistische standaarden

Na haar deelname aan het tv-progromma Hollands Next Topmodel – dat ze won – kwam Nicky Opheij in de échte modellenwereld terecht. En dat was niet makkelijk voor haar, zo schrijft ze goudeerlijk in haar nieuwe boek. In plaats van keihard te trainen om aan deze standaarden te voldoen, bleef het model trouw aan zichzelf en haar gezondheid. En met succes, want ook zonder de onrealistische eisen van modellenbureaus op te volgen werd Nicky verkozen tot Miss Nederland 2017.

Op een missie

Sindsdien is ze op een missie: ze wil andere jonge meiden helpen van zichzelf te leren houden zoals ze zijn. “Ik ben er klaar mee dat iedereen de perfecte foto’s op social media als het ideaalbeeld ziet en probeert na te streven. “Mooi ben je wanneer je vooral jezelf blijft en goed voor jezelf zorgt”, is haar motto. “Ik dacht ook dat schoonheid te maken had met de perfecte maten, maar inmiddels snap ik dat dit onzin is.”

‘Gezond maakt mooi’

In haar boek vertelt ze haar echte verhaal, geeft ze tips en deelt ze haar beautygeheimen, bijvoorbeeld hoe ze haar huid zo mooi houdt. Daarbij is reinigen volgens het model enorm belangrijk, iets wat de huidcoaches van hannah haar hebben doen inzien. “Dankzij hannah zit ik letterlijk goed in mijn vel. Maar ook een gezonde levensstijl draagt daaraan bij. De schoonheid die aan de buitenkant zit, wordt zichtbaar als je goed voor jezelf zorgt.” En dat in combinatie met een goede portie zelfvertrouwen maakt je volgens het model ultrasexy: “Dan ben je op je best.”

Het boek On a Mission van Nicky Opheij is verkrijgbaar via Bol.com en mooistemeisjevannederland.nl. Ook net als Nicky een afspraak maken met één van de huidcoaches van hannah? Zoek hier een huidcoach bij jou in de buurt.

SNACKS | MODE | LINDA.MEIDEN | ADVERTORIAL | BEAUTY | LIFESTYLE

Bron: Nicky Opheij | Foto: hannah

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer Advertorial

Lees dit ook even

Please update your browser