Help met opstarten SHE South Sudan · LINDA.

zondag 23 oktober 2016

oproep

Help met opstarten SHE South Sudan

Nederlandse journaliste Brigitte Sins gaat het tijdschrift SHE South Sudan opzetten, gemaakt voor en door vrouwen uit Zuid Soedan. Het eerste nummer van de gratis glossy voor vrouwen van 20 tot 40 jaar verschijnt in april.

Woensdag, 22 februari 2012, 05:55 uur

Het opzetten van een tijdschrift is dé manier om vrouwen in Zuid Soedan te voorzien van informatie waar ze tot nu toe maar moeilijk toegang toe hebben.

Glossy met inhoud
SHE is een mooie glossy, een spiegel en een vriendin voor de lezers, maar biedt ook een platform om het te hebben over politiek, economie, vooruitgang, welzijn en maatschappij. SHE vertelt en luistert naar verhalen van Zuid Soedanese vrouwen. En is er om vrouwen bewust te maken van hun keuzes en ze te stimuleren om te groeien.

Gedegen tijdschrift neerzetten
Brigitte gaat zelf vrouwelijke journalisten trainen in tijdschriftjournalistiek om kwalitatieve verhalen te garanderen. Het plan is om een gedegen, winstgevend tijdschrift neer te zetten. Voor vrouwen, door vrouwen.

Help Brigitte
Misschien is SHE over een paar jaar wel net zo succesvol als LINDA., maar voorlopig is het een struggle om op te starten. Help Brigitte en de vrouwen in Zuid Soedan door je oude laptop te doneren. Voorwaarde is wel dat hij nog werkt. Stuur Brigitte een mailtje als je nog een oud beestje in de kast hebt staan editor@shesouthsudan.com.

Bezoekers lazen ook:

 

 

Reageer

Reageren zonder inlog kan ook:

Reacties

Meer reacties